Мапа порталу

Безпечний простір для дітей і вчителів: у Миколаєві оновили та устаткували всім необхідним два шкільні укриття

У двох освітніх закладах Миколаєва відкрили облаштовані укриття. Підвальні приміщення шкіл, розташованих в Інгульському районі, перетворили на безпечний та зручний простір для дітей і вчителів. Важливо, що сховищами можуть користуватися і мешканці прилеглих будинків.

Ремонт виконано донорським коштом у рамках проєкту «Freedom Space» за сприяння народного депутата України Андрія Богданця. 

В понеділок, 30 жовтня, оновлені укриття оглянули міський голова Олександр Сєнкевич, перший заступник голови  обласної ради Антон Табунщик та народні обранці - Андрій Богданець, Олександр Гайду. 

Мер Олександр Сєнкевич розповів, що в місті поки що неможливо проводити очне навчання. Однак Миколаїв має бути готовий до цього, як тільки дозволить безпекова ситуація. Тож ремонт шкільних приміщень, що придатні для використання в якості найпростіших укриттів, виконують комплексно та без зволікань.

“На підготовку укриттів ми спрямовуємо не лише бюджетні кошти, а й звертаємося за допомогою: до міжнародних організацій, благодійників, народних обранців. На наш запит відгукнувся депутат від Миколаївщини Олександр Гайду, який разом зі своїм колегою вирішив допомогти громаді міста. На сьогодні завершено роботи у двох школах. Дякую Андрію Богданцю за те, що залучив позабюджетні кошти на облаштування цих об’єктів. Коли наші діти вийдуть на офлайн-навчання, вони мають відчувати себе в безпеці”.

В укриттях виконали комплексні ремонтні роботи: привели до ладу стіни та стелю, облаштували санвузли, проклали вентиляцію, нові електромережі, встановили систему аварійного живлення, підключили швидкісний інтернет. В оновлених просторах можуть одночасно перебувати понад 450 осіб. 

Потурбувалися й про комфорт та психологічний стан школярів. Приміщення устаткували зручними меблями і навчальним приладдям, є іграшки, настільни ігри, дитячі килимки та яскраві крісла-мішки для відпочинку. Кожному закладу подарували ще й сучасні  кінопроектори для ефективного навчання. 

“У рамках проєкту ми завершуємо відновлення 32 шкільних укриттів по всій країні, - розповідає Андрій Богданець. - Прагнемо масштабувати цю роботу, тому зараз тривають перемовини як з українським бізнесом, так і з міжнародними фондами, аби залучити додаткові кошти. Всі розуміють, що безпека і комфорт дітей - найголовніше”.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/30102023_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: