Мапа порталу

Сезонні вірусні хвороби: медики радять вакцинуватися

Останніми тижнями в Миколаєві спостерігається незначне зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Це відповідає щорічним сезонним підйомам.

З початку жовтня в місті зареєстрували 2529 хворих на ГРВІ. В тому числі, 286 миколаївців захворіли на коронавірус.

Медики радять: найефективнішим засобом профілактики захворювань  є вакцинація. Так, оптимальний час введення вакцини від грипу – початок осені. Разом з тим, щеплення рекомендують робити і в більш пізні терміни – впродовж всього сезону грипу. Всупереч поширеному міфу, вакцинація не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

Щеплення проти грипу не входять до національного Календаря, а є рекомендованими. На даний час в Миколаєві вакцину проти грипу можна придбати в аптечній мережі «Медицина для Вас» та вакцинуватися  в закладах охорони здоров’я, де укладена декларація з сімейним лікарем

Наявні вакцини: «ДжіСі Флю» виробництва Кореї та «Ваксігрип» виробництва Франції.

Станом на 24 жовтня щеплення проти грипу отримали 145 осіб.

ГРВІ – це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів.  Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням, особливістю якого є важкий перебіг та значна кількість ускладнень. Джерелом інфекції є хвора людина. Сприйнятливість до  грипу дуже висока, особливо у людей з групи ризику (діти до 14 років, вагітні, люди похилого віку, особи з хронічними захворюваннями).   

image   


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: