Мапа порталу

Українською, будь ласка: у Миколаєві оглянули заклади торгівлі та сфери послуг на предмет дотримання мовного законодавства

У Миколаєві за тиждень обстежили понад 250 закладів торгівлі на предмет дотримання мовного законодавства.

Згідно з Законом, зовнішня реклама та інформація для загального ознайомлення мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.

Як і щотижня, розповідаємо про результати обстежень.

У Корабельному районі обстежили 47 закладів торгівлі та сфери послуг. Виявили 5 порушень, 4 власникам винесли попередження щодо необхідності замінити вивіски, подані недержавною мовою. 

У Заводському районі перевірили об’єкти, розташовані на вул.: Пушкінська, Шосейна, Морехідна, Гонгадзе, Лазурна, Озерна. За результатами обстеження 20 закладів торгівлі та сфери послуг 6 власникам надали попередження. Склали три акти про порушення законодавства.

У Центральному районі обстеження тривали по вул.: Лягіна, Адміральська, Потьомкінська, Велика Морська та ін. Власників 12 закладів торгівлі та надання послуг попередили про необхідність замінити назви закладів, рекламні вивіски, оголошення, подані недержавною мовою. Загалом перевірили понад 100 об'єктів.

В Інгульському районі впродовж тижня обстежили 77 об?єктів торгівлі та сфери послуг. 14-ти власникам надано попередження.

Фахівці адміністрацій відзначають позитивну динаміку усунення порушень. 

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: