Мапа порталу

Миколаїв зміцнює співпрацю з Німеччиною: місто відвідав Держсекретар Міністерства економічного співробітництва Йохен Фласбарт

21 жовтня Миколаїв з робочим візитом відвідали Державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер.

Поважних гостей вітав міський голова Олександр Сєнкевич. Сторони обговорили перспективи співробітництва та координацію зусиль для відбудови й розвитку Миколаєва.

У перемовинах також взяли участь секретар міськради Дмитро Фалько, заступник міського голови Сергій Коренєв, директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко, директорка департаменту міського голови Катерина Сільман, керівник Агенції розвитку Миколаєва Віктор Сікаленко.

Як раніше повідомляла пресслужба міської ради, Німеччина долучилась до міжнародного проєкту відбудови українських міст #UN4Kharkiv-Mykolaiv, що координується Європейською економічною комісією ООН. У рамках проєкту для Миколаєва і Харкова розробляють майстер-плани з перспективою сприяння в подальшій реалізації ініціатив. Йохен Фласбарт оголосив про надання міжнародному проєкту фінансової підтримки з боку Німеччини.

“Для нас велика честь зустрічати вас тут, у Миколаєві. Дякую за всі зусилля, яких ви докладаєте для допомоги українському народові, у тому числі, жителям нашого міста. Сподіваюся, наше співробітництво буде дедалі міцнішим. Я радий, що воно є прикладом роботи з іноземними партнерами для інших громад України”, - сказав мер Сєнкевич.

Пан Йохен Фласбарт подякував міському голові за запрошення та підкреслив, як важливо на власні очі побачити, чим живе місто.

“Приємно бути в Миколаєві і ближче познайомитися з містом, яке під час війни планує своє майбутнє. Як ви знаєте, Німеччина надає всебічну допомогу Україні, підтримуючи ключові сфери економіки. Радий, що миколаївці бачать у відбудові шанс, аби змінити своє середовище на ще більш інноваційне та стале”, - зазначив Йохен Фласбарт.

Олександр Сєнкевич розповів поважним гостям про Миколаїв, безпекову ситуацію в місті, а також виклики, які доводиться долати жителям у воєнний час. Відсутність централізованого постачання питної води, складні умови для роботи бізнесу, обстріли з боку окупантів. Втім, попри всі негаразди, миколаївці тримаються, демонструючи стійкість та бойовий характер. Місто продовжує працювати, ремонтувати об’єкти, пошкоджені війною, та водночас, готувати надійний фундамент для повоєнної відбудови.

“Ми не хочемо бути містом, яке просить допомогу, - зазначив Олександр Сєнкевич. - Разом з партнерами працюємо над тим, щоб посилити прозорість і відкритість Миколаєва, зробити його привабливим для інвестицій, що не лише забезпечать відновлення, а й будуть сприяти створенню нових робочих місць, розвитку промисловості, будівництву нових об’єктів. А отже, покращенню умов життя громади і поверненню додому тих, хто поїхав через війну”

Робота над майстер-планом, як стратегічним документом для відновлення Миколаєва, є чітким знаком для міжнародної бізнес-спільноти - місто відкрите до співробітництва. Більш того, у складних умовах готує для цього необхідне підґрунтя. Міська рада постійно проводить зустрічі з потенційними партнерами із різних європейських країн. І під час кожної - підтверджує готовність максимально сприяти роботі інвесторів.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/21102023_2)

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/21102023_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: