Мапа порталу

Шануємо Героїв: у Миколаєві вручили медалі за оборону міста

20 жовтня відбулася друга церемонія нагородження відзнаками Миколаївського міського голови «За оборону міста Миколаєва».

Мер Олександр Сєнкевич вручив нагороди захисникам, які в перші тижні повномасштабного вторгнення дали відсіч ворогу та зруйнували плани окупантів щодо захоплення південних областей України.

Завдяки мужності та відвазі тисяч сміливців Миколаїв перетворився на міцну фортецю і вистояв у найтяжчі часи. Місто захистило свою свободу. Тоді на захист Миколаєва стали як військові, так і цивільні.

Для вшанування подвигу Героїв міський голова Олександр Сєнкевич ініціював спеціальну відзнаку «За оборону міста Миколаєва». Уперше її вручили до Дня захисників і захисниць України.

Сьогодні в місті відзначили 20 сміливців.

9 медалей отримували родини воїнів, які віддали найцінніше, власне життя, за свободу кожного з нас.

Мер запропонував розпочати церемонію нагородження з хвилини мовчання, аби віддати шану загиблим.

«Життя наших людей — найвища ціна, яку ми платимо за нашу свободу. Це непомірна втрата і велике горе для кожної родини. Згадаймо кожного, хто загинув за Україну», — звернувся він до присутніх.

Усі, хто захищав Миколаїв у перші тижні вторгнення, назавжди стали частиною героїчної історії міста.

На знак вдячності від усієї громади Олександр Сєнкевич вручив почесні відзнаки родинам загиблих, а також захисникам, які продовжують боротьбу на різних ділянках фронту.

Це друга, та не остання церемонія нагородження. Місто продовжить відзначати своїх оборонців. Нагадаємо, що представляють до нагороди генерал-майор Дмитро Марченко, який очолював спротив, командування військових частин, а також очільники комунальних підприємств, чиї працівники зробили вагомий внесок у захист міста.

Дякуємо за захист! Шануємо наших Героїв!

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/201012023_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: