Мапа порталу

єВідновлення: для миколаївців уже погоджено виплати на ремонти власних осель на суму понад 15 млн грн

Станом на 18 жовтня власникам 419-ти квартир та будинків погоджено виплати на ремонт за програмою єВідновлення. Компенсація наслідків ворожих обстрілів житлового фонду становитиме понад 15 мільйонів гривень.

Всього 1 709 заяв було подано миколаївцями через програму єВідновлення, з них – 419 було розглянуто та задоволено. Частина учасників програми вже отримала кошти на власні рахунки. Йдеться про суму у 6,5 млн гривень. 

Серед надісланих заяв є 354, які отримали відмову. 15-20% – це звернення, в яких надана неправдива інформація щодо об’єкту нерухомості або щодо кількості співвласників. Крім того, розгляд 730 заяв призупинено через відсутність необхідних документів або через прохання заявників відтермінувати розгляд звернення.

“Організаційно процес прийому та обробки заяв доведено до автоматизму, - розповів перший заступник директора департаменту ЖКГ Ігор Набатов в ефірі телеканалу “МАРТ”. - Департамент ЖКГ оперативно вивантажує інформацію, передає її адміністрації, готує рішення та виносить на голосування. Рішення приймається комісією, до складу якої входять 18 представників громадськості”. 

Посадовець додав, що Постановою КМУ за № 381 не передбачено надання компенсації мешканцям будинків, які мають пошкодження у місцях загального користування – під’їзди, покрівля, фасад, вікна, технічні поверхи, підвали тощо. Ремонт таких об’єктів фінансується з бюджету громади.

«Коштом міського бюджету ремонтуємо пошкодження в місцях загального користування. Таким чином даємо можливість людям подавати заяви через єВідновлення на компенсацію. Такий взаємопов'язаний процес, який впливає на кількість задоволень по програмі. Наразі це близько 60% від поданих заявок. Якщо військове ПДФО заберуть з місцевого бюджету, то відсоток може змінитися,» – зазначає Ігор Набатов. 

На сьогодні 123 будинки знаходяться на різних етапах відбудови. Відслідкувати актуальну інформацію щодо кожного з них можна на сайті департаменту ЖКГ з інтерактивною таблицею, що оновлюється в реальному часі: http://surl.li/mhbpo 

Нагадаємо, 21 квітня поточного року Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання громадянам, чиї оселі було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою електронної послуги єВідновлення.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: