Мапа порталу

Презентовано концепцію розвитку скверу в мкрн Соляні: що далі?

В понеділок, 16 жовтня, відбулася онлайн-презентація концепції розвитку скверу в мкрн Соляні.

Зелена зона розташована вздовж проспекту Героїв України, поблизу будинків №17 та №19.

Команда архітекторів, яку очолив голова французького архітектурного бюро Мартен Моріс Анрі Дюплант’є, розповіла про план створення нового сучасного простору для відпочинку мешканців міста. 

В оновленому сквері пропонують влаштувати зелений амфітеатр, дитячі майданчики, скейтпарк, пішохідні зони, сухий фонтан та навіть місця для вирощування овочів, фруктів або зелені. 

«Перетворення зеленої зони на сучасний і комфортний простір, місце відпочинку, своєрідну точку тяжіння для проведення цікавого дозвілля – ініціатива місцевих мешканців» – розповів депутат міської ради Федір Панченко.

Реконструкція скверу мала розпочатися ще у 2021 році. Тоді миколаївці ініціювали участь проєкту в Громадському бюджеті. Втім, реалізацію вирішили трохи відкласти, оскільки мешканці хотіли не просто “косметичного” ремонту, а повноцінної трансформації скверу. На заваді всім планам стала повномасштабна війна.

2023 року за сприяння Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича місту вдалося залучитися підтримкою французького архітектора Мартена Дюплант’є. З ним підписали меморандум про співпрацю, і першим проєктом стала розробка концепції оновлення скверу в мкрн Соляні. 

Зазначимо, що наразі був представлений проміжний етап роботи спеціалістів. Проєктні роботи по розробці концепції простору проводяться без залучення бюджетних коштів. 

“Команда Мартена Дюплант’є вкладає у це свій час та кошти, - зазначив головний архітектор міста, директор департаменту архітектури та містобудування Євген Поляков. - Сьогодні ми бачимо спробу створити та покращити проекти подальшої відбудови. Авторські права на ці роботи отримає Миколаївська міська рада. Про це йдеться у підписаному нами меморандумі. В подальшому ми можемо використовувати їх у якості вихідних даних, деталізованого завдання для виконання робіт. Це важлива допомога для Миколаєва у створенні концепції зміни міського середовища”.  

Кожен миколаївець може долучитися до процесу якісного відновлення і перетворення міста. Запрошуємо пройти опитування: http://surl.li/mgduk

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: