Мапа порталу

У Миколаєві відкрився Університет третього віку: на навчання зареєструвались 317 студентів

У Миколаєві вперше від початку повномасштабного вторгнення рф відкрив двері Університет третього віку. Цьогоріч на навчання записалися 317 студентів золотого віку. Філії університету вже працюють в кожному районі. У четвер, 12 жовтня, урочисте відкриття відбулося для відвідувачів закладу Інгульського району.

В Університеті третього віку навчаються студенти від 60 років. Заняття проходять на базі відділень денного перебування міського територіального центру соціального обслуговування в кожному районі. 

На урочисте відкриття університету в Інгульському районі завітали директор департаменту праці та соціального захисту населення міськради Сергій Василенко та директор міського територіального центру соціального обслуговування Сергій Бондаренко. Гостей зустрічали за українською традицією короваєм на вишитому рушнику. 

Майбутні студенти демонстрували свої таланти та здібності, вражали енергією та завзяттям. В програмі були спортивний флешмоб, пісні різного жанру, гуморески та танці. Привітали відвідувачів закладу з початком навчання й відомі у місті виконавці: заслужений артист України Олександр Сичов, керівник ансамблю “Вільні козаки” Миколаївської обласної філармонії Федір Сичов та солістка народної вокальної студії міського Будинку вчителяНаталя Ковальова.   

В університеті студенти можуть обрати факультет за власними вподобаннями: «Філологічний», «Літературно-музичний», «Здоровий спосіб життя», «Комп’ютерно-інформаційний», «Культурно-дозвілева діяльність та рукоділля», «Соціально-психологічний».

«На деяких факультетах наші студенти самі можуть проводити майстер-класи по рукоділлю, наприклад, народознавству, передавати свій досвід і вміння. Ми завжди йдемо на зустріч нашим відвідувачам. У нас люди поважного віку живуть активним життям, тут у них друзі, однодумці. Ми намагаємося, щоб наша соціальна сфера відрізнялась перш за все людяністю та толерантністю. Ми прагнемо створити для наших відвідувачів комфорт. І вони з великим  бажанням приходять до нас, отримують знання, спілкування й увагу», - розказує Сергій Бондаренко.

Університет третього віку вже відкрився у кожному районі міста. Найбільша кількість студентів у Корабельному, там навчатимуться біля третини всіх зареєстрованих.  

Заняття триватимуть до травня, після чого відбудеться випускний з врученням сертифікатів про закінчення. За бажанням студенти можуть залишитися на другий рік і повторно пройти курс. 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/14102023)

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/14102023_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: