Мапа порталу

Міська рада працює з міжнародними партнерами над підготовкою до післявоєнної відбудови та розвитку Миколаєва

Міська рада продовжує роботу з міжнародними партнерами з метою підготовки до післявоєнної відбудови та розвитку Миколаєва.

Зокрема, тривають зустрічі з представниками бізнесу різних європейських країн, які вже зараз виказують готовність співпрацювати з нашим містом та розглядають можливість залучення інвестицій у різних сферах.

Днями Миколаїв з робочим візитом відвідали представники бізнес-спільноти Естонської Республіки: член правління компанії «PractNet» Андо Ківіберг, підприємці Ейнар Енцик, Індрек Раудне, Яан Келдер

Міський голова Олександр Сєнкевич та перший заступник мера Віталій Луков провели зустріч з естонськими партнерами і обговорили потенційні напрямки співпраці. До обговорення долучилися директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко та директор департаменту архітектури та містобудування міської ради Євген Поляков.

Під час зустрічі йшлося про створення індустріальних парків, які сприятимуть відновленню економіки міста після війни, дозволять забезпечити людей роботою. А Миколаєву дадуть поштовх до розвитку промисловості.

Ми бачимо потенціал Миколаєва та віримо - війна закінчиться і місто розпочне активно відновлюватись. З нашої сторони є досвід та бажання працювати. Пропонуємо партнерам скористатися нашими напрацюваннями, кращими практиками у сфері залучення інвестицій та реалізації проєктів, у тому числі, зі створення індустріальних парків”, - каже пан Андо Ківіберг.

Гості нашого міста розповіли про успішні приклади будівництва нових та та реновації старих промислових об’єктів в Естонії.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що Миколаїв уже понад рік працює над підготовкою документів та процедур, що стануть міцним фундаментом післявоєнного відновлення.

За підтримки Європейської економічної комісії ООН Миколаїв уже більше року працює над розробкою нового Майстер-плану міста - грунтовного документа, що стане комплексним планом роботи на майбутнє. Допомагають нам у цьому експерти італійської компанії One Works. Долучилося багато міжнародних партнерів, зокрема, данська компанії Cowi, що опрацьовує технічні питання”, - каже мер.

Міський голова висловив сподівання, що в нашому місті інвестори знайдуть найкращі варіанти для співробітництва. Зі свого боку міська рада разом з командою Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні послідовно впроваджує найкращі практики прозорості та підзвітності.

Для нас важливо, щоб довіра міжнародних партнерів до Миколаєва була міцною. Миколаїв відкритий для інвестицій та інновацій”, - підсумував він.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/16102023_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: