Мапа порталу

До кінця року у Миколаєві планують завершити ремонт укриттів у половині навчальних закладів міста

У Миколаєві продовжують готувати сховища в закладах освіти для повернення дітей за парти. До кінця року практично половину укриттів планують відремонтувати. У цьому місту допомагають благодійні фонди та міжнародні організації. 

Про це розповів заступник міського голови Анатолій Петров в етері телеканалу «МАРТ».

У Миколаєві готувалися до початку навчального року в режимі офлайн. Проте місто досі має статус прифронтового, загроза обстрілів зберігається, тому задля безпеки дітей ухвалено рішення почати навчальний рік онлайн. 

Сьогодні у місті продовжують підготовку закладів освіти до повернення дітей за парти, здійснюють ремонт сховищ. До кінця поточного року половину навчальних закладів підготують до роботи в офлайн режимі. 

«Станом на сьогодні управління освіти відпрацьовує питання по 18 дошкільним навчальним закладам та 12 школам. Також працюють і міжнародні організації. У трьох бомбосховищах ремонтні роботи виконують за підтримки ЮНІСЕФ, у шести - Save the Children, допомагають й інші громадські організації. Я думаю, що до нового року ми половину закладів дошкільної і середньої освіти міста підготуємо до роботи в режимі офлайн. Далі будемо дивитись по ситуації на фронті і в державі», - розповів заступник мера.

Після того, як ремонт в укритті завершений, його оглядає комісія. До її складу входять поліція, прокуратура, ДСНС, управління освіти, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради, держспоживслужба. Вони здійснюють огляд приміщень на відповідність встановленим вимогам. 

«ДСНС має лист, де чітко прописані вимоги, яким мають відповідати ці приміщення. Там  мають бути туалети, проточна вода, вентиляція, освітлення, додаткове живлення на випадок відключень чи пошкодження енергосистеми. Плюс лабораторні аналізи проточної води для організації питного режиму. Тоді всі члени комісії підписують протокол, згідно якого ми звертаємося до Миколаївської районної військової адміністрації про відновлення навчального року», - пояснив Анатолій Петров

Коли комісійний дозвіл буде отриманий і сприятиме ситуація у місті та на фронті,  навчальний процес в режимі офлайн відновлять і діти знову зможуть повернутися у школи. 

Важливо відзначити, що всіма укриттями, які вже відремонтували у закладах освіти, можуть користуватись жителі сусідніх будинків. Їх відкривають під час сигналу повітряної тривоги.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: