Мапа порталу

У Миколаєві відбувся вечір памяті поета Гліба Бабіча

6 жовтня у Миколаєві в рамках XII+I відкритого театрального фестивалю «Homo Ludens» відбувся вечір пам’яті поета Гліба Бабіча. 

Гліб Бабіч - це миколаївський поет, автор пісень, справжній патріот. Він брав участь в АТО. Демобілізувався. А коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії, встав на захист України, вступивши до лав територіальної оборони.

Силами бібліотечного театру «БІТ» Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького підготовлено перформанс на вірші поета «Тепла лампова хунта». Глядачам представили  театралізацію за мотивами творчості Гліба Бабіча. Кожен жест, кожен рух в ній мав певне значення.

Під час перфомансу лунали вірші поета, а також його доньки - Дарка Бабіч.

«До поетичної творчості долучився іще в дитинстві. Але так сталося, що світ побачила лише одна його книга. Хоча я переконана, що матеріалу точно вистачило б на дві й три книги. Для Миколаївщини це найбільш гірка втрата. Хоча й мешкав він протягом останніх років у столиці. І там вже у нього було багато друзів, склалося певне коло спілкування. Однак тут мешкають його батьки. Тут рідні. На Миколаївщині минуло дитинство», - зазначає директорка бібліотеки Інга Хоржевська.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/October2023/071023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: