Мапа порталу

Підтримка партнерів посилює стійкість громади Миколаєва в умовах війни

Громада Миколаєва долає труднощі воєнного часу за неймовірної підтримки міжнародної спільноти. Детальніше про співпрацю з європейськими партнерами нашого міста розповів заступник міського голови Сергій Коренєв в ефірі ТРК «МАРТ».

Насамперед віцемер відзначив вагому підтримку Королівства Данія. Послідовна та комплексна допомога суттєво впливає на підвищення стійкості міста в умовах війни.

«Данія дуже уважно до нас ставиться, її допомогу неможливо переоцінити. Так, за сприяння Королівства Данія в Миколаєві встановлені більшість систем очищення води. При цьому підтримку миколаївцям надає як уряд країни, так і локальні благодійні фонди», — зазначає Сергій Коренєв.

Данські партнери не лише забезпечили місто генераторами, а і продовжують співпрацю з підприємствами критичної інфраструктури — Миколаївводоканалом, Миколаївоблтеплоенерго та ін.

«Уряд Данії придбав та передав Миколаєву мобільні котельні. Це потужні модульні установки, які можна перемістити впродовж двох днів. Тобто у випадку аварії чи якогось пошкодження внаслідок вибухів, ці модулі без проблем можна передислокувати та опалювати цілий мікрорайон. Це реально питання стійкості нашого міста у важких умовах», — зауважив віцемер.

Наші партнери допомагають і з оновленням парку комунальної спецтехніки.

Сергій Коренєв розповів, що близько трьох тижнів тому до міста доставили 10 нових сміттєвозів, які зараз реєструють, а також 6 нових тракторів. Наразі очікується надходження кількох самосвалів. Міська влада сподівається на продовження цієї роботи й у сфері громадського транспорту.

«Ми постійно плануємо нові проєкти, — зауважив заступник міського голови. — Так, зараз на часі проєкт відновлення ліцею імені Миколи Аркаса. Уже виділені кошти та опрацьований проєкт відновлення будівлі після обстрілів, крім того, обговорюється поліпшення функціональних характеристик освітнього закладу. Питання вивчають незалежні експерти ЮНОПС — Управління ООН з обслуговування проєктів».

Посадовець повідомив, що за два тижні відбудеться засідання керуючої ради, до якої входять представники урядів України та Данії, міський голова Олександр Сєнкевич та начальник ОВА Віталій Кім. Будуть прийняті рішення щодо наступних кроків співпраці.

Миколаївців активно підтримують і громади міст-партнерів. За час повномасштабного вторгнення наше місто уклало угоди про співпрацю з вісьмома європейськими містами.

«Кожна розмова, онлайн-конференція чи візит до наших партнерів приносять важливі для жителів Миколаєва результати. Наприклад, місто Сент-Гелієр, столиця Джерсі, надали допомогу медичним обладнанням та генераторами, польський Хелм став свого роду гуманітарним хабом для Миколаївщини. Через Хелм доставляли допомогу з Німеччини, Нідерландів та інших країн. Німецький Дортмунд, хоч і не є офіційним партнером, передав Миколаєву понад 20 одиниць транспорту для комунальних підприємств. Автівки вже працюють у Миколаєві та обслуговують міське господарство. Ганновер зараз передає нам два сміттєвози. Це співпраця, яка зараз про допомогу, а в майбутньому буде про людей», — підсумував віцемер.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: