Мапа порталу

Народ Данії пишається партнерством з Миколаєвом, - Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен відзначив, що народ його країни пишається співпрацею з Миколаєвом.

Слова пана Посла наводить Посольство Данії в Україні.

"Ми не можемо чекати миру та великого плану з реконструкції. Починати потрібно вже зараз, і саме так ми діємо в Миколаєві. Народ Данії пишається партнерством із "містом-героєм", - каже Олє Егберг Міккельсен.

У свою чергу, міський голова Олександр Сєнкевич дякує народу Данії за солідарність з Україною та Миколаєвом зокрема.

Данія підтримала нас у найважчі часи. У Миколаєві високо цінують нашу дружбу. Будемо робити усе, аби кожного дня вона ставала міцнішою”, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що Данія стала надійним другом для нашого міста, який є форпостом півдня України. Ця країна надала нам необхідну допомогу для підготовки до опалювального сезону та забезпечення містян водою. Також Королівство передало багато матеріалів та обладнання для відновлення інфраструктури, пошкодженої російськими окупантами. Наразі співробітництво з Данією перейшло на новий рівень. Воно відбувається в рамках короткотермінових, середньострокових та довготермінових проєктів.

Таке партнерство є унікальною моделлю співпраці й високо цінується всіма сторонами.

За надзвичайно важливу роль Королівства у відновленні Миколаєва Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен був нагороджений почесною відзнакою “За заслуги перед містом Миколаїв”. Нагороду вручив мер Олександр Сєнкевич під час святкування Дня міста.

Таким чином, Олє Егберг Міккельсен став першим данським дипломатом на службі в Україні, який був вшанований такою відзнакою.

Під час нагородження він відзначив:

"Ця нагорода - не мені особисто, хоча я безмежно пишаюся тим, що її отримав. Це, насамперед, нагорода уряду та народу Данії, невтомному персоналу посольства Данії, добрим колегам у міністерстві закордонних справ у Копенгагені та, не в останню чергу, данським та міжнародним гуманітарним організаціям, які відіграли величезну роль в успіху дансько-миколаївського партнерства в дуже складних умовах".


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: