Мапа порталу

Через рік після трагедії на вулиці Лазурній городяни вшанували пам‘ять загиблих

Рік тому, 12 травня, Миколаїв сколихнула страшна трагедія, яка забрала кілька людських життів. У результаті вибуху в житловому будинку по вул. Лазурній без притулку лишилися 80 миколаївських сімей. До ліквідації наслідків вибуху і порятунку людей з-під завалів були залучені всі сили і ресурси.

Через рік завали розібрані, і про подію нагадує тільки купа квітів на пустирі, які несуть в пам'ять про загиблих їхні рідні та друзі.

Сьогодні, рівно о 12:55 - це точний час вибуху - на місці трагедії зібралися городяни, жителі довколишніх будинків, постраждалі сім'ї, представники міської та обласної влади, щоб хвилиною мовчання вшанувати пам'ять жертв нещасного випадку.

«Міська влада повністю виконала свої зобов'язання перед тими, хто, слава Богу, залишився живий, був врятований, - зазначив Юрій Гранатуров. - Ми працювали пліч-о-пліч з обласною державною адміністрацією. Провели кілька діб без сну і відпочинку. Я пам'ятаю роботу рятувальників, що прибули з Києва, нашого гірничорятувального загону, обласної служби з надзвичайних ситуацій. Скільки подвигів здійснили пожежники, знімаючи людей з даху, дістаючи жінку з-під завалів».

Керівник міста заявив, що громада Миколаєва проявила рідкісний приклад єднання. Також він подякував Кабінету Міністрів України за повне виконання всіх зобов'язань. Нагадаємо, що не пізніше, ніж через півроку після трагедії, 80 сімей вже заселилися в нові квартири.

Юрій Гранатуров повідомив, що на місці зруйнованого будинку буде побудований новий. Земля під будівництво вже виділена. Зараз розглядають варіанти проектного рішення, є кілька підрядників, готових виконати роботи.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: