Мапа порталу

«Скетчинг – це про задоволення»: художниця Світлана Чебанова вчила миколаївців швидкому малюнку

Миколаївська художниця Світлана Чебанова провела для миколаївців воркшоп зі скетчингу в межах Фестивалю актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: MEMORY. За її словами, вміння малювати робить «тебе іншою людиною», тому важливо щодня практикувати творчість.

В межах майстерні учасники практикували швидкі начерки, передаючи емоції і враження, та фіксуючи ідеї в малюнках у різноманітних техніках.

«Писати, малювати, робити музику – цей привілей робить тебе іншою людиною. Сам цей спосіб творчої виразності, «собідозволення творити», робить тебе інакшим. Ти стаєш кращою версію самого себе. Ти пізнаєш у такий спосіб світ і ділишся з ним своєю емоцією. Це про те, що ти хочеш бути виразнішим. Ти хочеш собі дозволяти це, і можеш собі це дозволити. Тому творити – це привілей», – вважає Світлана.

На думку художниці, швидке малювання – це і можливість самовираження, і кольорова арттерапія.

«А коли ти змінюєшся, то починаєш інакше резонувати: на тебе інакше люди дивляться, до тебе притягуються такі ж творчі люди. Твоє життя збагачується, і твій світ починає звучати інакше. Бо творчість – це про радість. Прибирайте зайве напруження. Усе це «я маю», «мені треба». Робіть, як хочеться. Бо скетчинг – це про задоволення», - резюмує художниця.

Воркшоп зібрав миколаївців різних поколінь і професій. Учасники отримали у подарунок весь необхідний інвентар, включаючи альбоми для скетчингу.

Майстерня проходила у два етапи – в приміщенні з теоретичною частиною, та вулиці – практичний досвід малювання  з натури.

Захід пройшов за підтримки Українського культурного фонду.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/September2023/15092023_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: