Мапа порталу

У Миколаєві з нагоди Днів Данії відбувся масштабний велопробіг

Сьогодні з нагоди Днів Данії у Миколаєві відбувся яскравий захід. Десятки роверів здійснили велопробіг містом. Стартували вони від Соборної площі, а фінішували на 8* Причалі.

Разом з містянами у заїзді взяли участь мер Олександр Сєнкевич, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім. До святкового заходу долучились і представники делегації Данії, яку очолив Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен.

Дні Данії у Миколаєві відзначають вперше. Символічно, що вони припали на святкування дня народження нашого міста. Адже Королівство стало надійним другом, пітримує нас і надає дуже важливу допомогу. 

Олександр Сєнкевич зазначив, що другий рік в Україні триває війна. росія намагається знищити нашу країну. І сьогодні ми маємо можливість відзначати День міста завдяки героїзму наших захисників та захисниць. 

Вистояти навалу Миколаєву також допомагали наші друзі з різних країн. Неоціненну підтримку надала Данія. 

У найважчі часи Данія підтримала нас. Вона допомогла відновлювати житло, ремонтувати водопроводи, готуватися до опалювального періоду, відкрити точки видачі безкоштовної води”, - сказав Олександр Сєнкевич.

Загалом Миколаїв отримав значну кількість матеріалів та обладнання. А нещодавно до міста доставили нові мусоровози, які незабаром будуть використовувати комунальники для наведення порядку. За словами міського голови, найближчим  часом до Миколаєва має надійти велика кількість іншої техніки. 

Олександр Сєнкевич подякував Данії за підтримку та солідарність з Україною і вручив  Олє Егбергу Міккельсену почесну відзнаку “За заслуги перед містом Миколаїв.

Олє Егберг Міккельсен зазначив, що Данія і надалі підтримуватиме Миколаїв.

У данців та українців є спільна пристрасть до велосипедів. Саме тому нас зібралося так багато. Думаю, що спільний велопробіг - це найкращий спосіб відсвяткувати не лише день народження Миколаєва, а також дансько-миколаївську дружбу”,  - сказав пан Посол.

Він підкреслив: народи Данії та України об’єднують також спільні цінності - свобода і демократія. 

Цей велопробіг відбувається на честь майбутньої перемоги, на честь дансько-миколаївського партнерства, спрямованого на відбудову міста”, - зазначив Олє Егберг Міккельсен, підкресливши, що радий сьогодні їхати на велосипеді разом з мешканцями міста-героя.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/September2023/090923)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: