Мапа порталу

Відкритість, авторитетність, служіння і залучення - в такому форматі Олександр Сенкевич бачить роботу чиновників мерії

Відкритість, авторитетність, служіння і залучення - такі головні принципи роботи органів місцевого самоврядування, які мер Олександр Сєнкевич визначив в ході апаратної наради.

- Ми повинні поступово впроваджувати 4 принципи нашої роботи, такі як відкритість, авторитетність, служіння і залучення. Відкритість - це доступність інформації, свобода доступу до чиновника, сприйняття проблеми, а не її ігнорування, - пояснив мер. - Авторитетність - це компетентність персоналу. І якщо у вас є проблеми з компетентністю персоналу, тому ми повинні знати, чому чиновників треба навчити. Крім того, до авторитетності відноситься довіра до взятих зобов'язань, оперативна обробка звернень.

Темі звернень Олександр Сєнкевич приділив особливу увагу. Він зазначив, що кількість звернень збільшилася в рази.

- Враження, що просто надано завдання закидати нас зверненнями. Причому, звернення навіть з проханням поміняти лампочку в під'їзді. Ця робота займає багато часу, часу людей, які готують відповідь, повинні роздрукувати необхідну інформацію, плюс витрати грошей платників податків на папір, на тонер. Кількість запитів від депутатів фракції «Опозиційного блоку» вже 198. Це тільки на виконком, а ще на адресу адміністрацій районів. При цьому ми чуємо в ефірі місцевих телеканалів, що кількість чиновників потрібно скорочувати вдвічі, кількість роботи збільшилася вчетверо, - сказав міський голова.

Розшифровуючи принцип «служіння», Олександр Сенкевич сказав:

- Ми з вами сервісна організація, городянин - це наш клієнт. Ми повинні створювати нові цінності як для співробітників, так і для наших клієнтів. Я отримую такі листи, що людина занадто довго стояла у черзі, або чиновник не прийшов у призначений час. Треба налагоджувати засоби зворотного зв'язку.

Крім того, мер закликав чиновників розвивати такі якості, як ініціативність, лідерство і наставництво:

- Ми з Радянського Союзу пам'ятаємо, що ініціатива у нас карається. Ініціатива повинна бути заохочена, якщо це дійсно ініціатива, яка покращує роботу. У нас давно зникло слово «наставництво». Люди забувають про те, що потрібно делегувати, навчати, щоб у разі  виходу на лікарняний було кому залишитися і працювати.

Потім помічник міського голови Валентин Бєльський розповів про підсумки роботи щодо поліпшення ефективності діяльності чиновників. Він повідомив, що працівники адміністрацій Корабельного та Ленінського районів хотіли б бути більш відкритими. Є ініціатива провести «День відкритих дверей в адміністрації». Чиновники визначили пріоритетні завдання на найближче майбутнє: залучення городян в самоорганізацію через інструмент вуличних та квартальних представників; надання безкоштовної юридичної допомоги, самопіар (не соромитися добре виконаної роботи) і самокритика. Крім того, не боятися говорити про складнощі, працювати спільно, зокрема, відновити об'єднані міжрайонні наради відділів адміністрацій районів. 

IMAGE FOLDER (/files/News/357)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: