Мапа порталу

Миколаїв та Данія: об'єднані зусилля заради миру і розвитку

9 вересня Миколаїв відвідала делегація Посольства Королівства Данія в Україні на чолі з паном Олє Егбергом Міккельсеном, Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні. Разом з представниками дипломатичного корпусу до нашого міста завітали керівники данських приватних компаній.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з партнерами, під час якої обговорили плани відновлення Миколаєва та поглиблення взаємодії для економічного розвитку міста.

Радий знову вітати вас у незламному Миколаєві! Високо ціную наше партнерство і дякую за все, що данський народ робить для України. Ваша підтримка багато важить для Миколаєва. За час співпраці ви стали для миколаївців не просто партнерами, а й добрими друзями”, - зазначив мер Олександр Сєнкевич.

Пан Олє Егберг Міккельсен висловив щирі вітання з нагоди Дня міста та запевнив у міцності намірів Королівства Данія продовжувати допомагати Миколаєву та Миколаївській області.

Одним з важливих сигналів послідовної підтримки та солідарності данців в умовах російської агресії є майбутнє відкриття в Миколаєві офісу Посольства Данії в Україні.

Під час зустрічі сторони також обговорили аспекти бізнес-партнерства з метою сприяння розвитку економіки Миколаєва. У складі делегації місто відвідали представники данських компаній BrightBird та DSV UA, які планують відкрити у нас представництва.

Олександр Сєнкевич зазначив, що місто зацікавлене в інвестиціях та продовжить працювати над створенням умов для сприятливого інвестиційного клімату. Для повноцінного відновлення та розвитку економіки після війни Миколаїв потребує залучення інвестицій та ресурсів міжнародних донорів. Створення нових робочих місць, збільшення податкових надходжень означає покращення життя громади. Готуватися до співпраці з міжнародними інвесторами потрібно вже сьогодні. Місто розробляє програму відновлення території громади, стратегію розвитку, майстер-план та інші документи, що будуть чітким знаком для інвесторів і допоможуть створити максимально комфортні умови для їх роботи в Миколаєві.

Відбудова і розвиток міста - це не лише про економіку. Для поглиблення культурних зв’язків та обміну досвідом у Миколаїв завітали представники данської молодіжної ради. Молодь Данії пропонує миколаївцям свою підтримку та співпрацю в реалізації креативних проєктів. Обмін ідеями, культурою та знаннями сприятиме порозумінню, збагатить творчий потенціал молоді, допомагатиме формуванню відкритого та толерантного суспільства, де кожен може розвивати свої таланти. Днями в Миколаєві відбувся нетворкінг для молоді, яка прагне розвивати своє місто, організований за сприяння Українського-данського молодіжного дому. Попереду - чимало цікавих спільних проєктів.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/September2023/09092023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: