Мапа порталу

Обмін досвідом та планування спільних проєктів: як Миколаїв розвиває співпрацю з данськими містами

Днями у Миколаєві з робочим візитом перебували представники Асоціації міст Данії - Єппе Ольсен та Марі Елізабет Андерсен.

Наші партнери провели низку зустрічей з заступником міського голови Сергієм Коренєвим та керівниками підрозділів Миколаївської міської ради.

Сторони визначили напрямки співробітництва та обміну досвідом між Миколаєвом і муніципалітетами міст Королівства Данія. Невдовзі в Україні відбудеться практичний форум за участі представників данських та українських міст. Це чудова нагода налагодити більш тісну співпрацю для реалізації спільних проєктів. Нагадаємо, що цьогоріч Миколаїв уклав меморандум про взаєморозуміння та встановлення солідарного партнерства з містом Ольборг.

Під час зустрічі з віцемером Сергієм Коренєвим та заступником директора департаменту міського голови Ігорем Філіпповим говорили про відновлення Миколаєва. 

Данія продовжує нас підтримувати, взявши на себе особливу відповідальність за Миколаїв та його відбудову. Вдячні данському народові за допомогу в подоланні наслідків війни”, - сказав Сергій Коренєв. 

Для якнайшвидшої повоєнної відбудови Миколаїв разом із партнерами вже працює над розробкою Майстер-плану та Стратегії розвитку до 2027 року. Ці документи стануть фундаментом розвитку нашого міста. 

«Наша мета - не просто відновити зруйновані окупантами будівлі. Втілення запланованого дозволить Миколаєву стати кращим, ніж раніше. Не лише подолати труднощі, а й перевершити довоєнні показники якості життя, стати привабливим для інвестицій», - сказав Сергій Коренєв.  

Дуже важливо і корисно для Миколаєва переймати кращі практики й досвід  європейського самоврядування. 

Про розвиток управлінського потенціалу, координацію проєктів та програм, взаємодію з бізнесом йшлося під час зустрічі данських партнерів із директоркою департаменту економічного розвитку Тетяною Шуліченко. 

«Для нас це можливість опрацювати нові рішення, які ми зможемо інтегрувати в нашу роботу. Наприклад, інструменти проектного менеджменту. Адже мало розробити нові проєкти та програми. Їх треба своєчасно та ефективно виконувати. Крім того, цікаво дізнатися про взаємодію данських муніципалітетів із підприємцями. Зокрема, які практики європейські міста використовують для підтримки бізнесу, підвищення привабливості міського середовища для інвесторів».

Ще один напрямок, який Миколаїв опрацьовує з спільно з Асоціацією міст Данії - молодіжна політика.  Місто-партнер Ольборг готове поділитися напрацюваннями щодо залучення молоді до процесів міського врядування. Сторони обговорили проєкти, які допоможуть мотивувати молодих людей брати участь у розвитку своєї громади, створити умови для повноцінної участі молоді в повоєнній розбудові. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/September2023/060923_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: