Мапа порталу

Олександр Сєнкевич провів робочу зустріч із технічним директором компанії COWI, яка долучилась до розробки Майстер-плану Миколаєва

Міський голова Олександр Сєнкевич провів робочу нараду із представником данської компанії COWI, яка разом із італійським архітектурним бюро OneWorks розробляє новий Майстер-план Миколаєва. Технічний директор COWI Єспер Каруп Педерсен відвідав наше місто 4 вересня. 

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У зустрічі також взяли участь секретар міської ради Дмитро Фалько, директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко та директор департаменту архітектури та містобудування Євген Поляков. Окрім того, Єспер Каруп Педерсен провів робочі зустрічі і з керівництвом теплопостачальних компаній міста - ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” та ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ”.

Компанія COWI спеціалізується на питаннях тепло- й водопостачання, енергозбереження та поводження з побутовими відходами. Саме ці стратегічні напрямки данські партнери опрацьовують у рамках роботи над Майстер-планом Миколаєва.

“Наше місто потребує серйозної модернізації систем водо- й теплопостачання. Під час повоєнної відбудови цим аспектам буде приділена особлива увага. Упевнений, досвід експертів компанії COWI допоможе нам це зробити, враховуючи кращі європейські практики”, - розповів Олександр Сєнкевич.

Мер додав, що наразі комунальні підприємства залучають державні кошти та допомогу міжнародних партнерів для реконструкції міських мереж. 

Також Олександр Сєнкевич наголосив на необхідності розробки сучасної стратегії поводження з побутовими відходами. Місту потрібна і технічна оцінка подібного проекту, і його бюджету.

Представник данської компанії запевнив, що всі консультації з владою Миколаєва та керівниками комунальних підприємств будуть враховані в роботі над Майстер-планом. 

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський назвав успішною співпрацю Миколаєва та Данії. Глава держави вважає, що такий рівень партнерства може стати прикладом для інших громад.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/September2023/06092023_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: