Мапа порталу

У Миколаєві відновлять роботу з реконструкції очисних споруд

У Миколаєві продовжать реконструкцію міських очисних споруд в рамках проєкту “Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаїв”. 

Спільний проєкт міста та Європейського інвестиційного банку призупинили через повномасштабну війну. 

Як повідомив директор підприємства “Миколаївводоканал” Борис Дуденко в інтерв’ю виданню “Преступности.НЕТ”, підрядник готовий до роботи та приступив до проєктування. 

“Підрядник – турецька компанія, декілька місяців назад з'явився і заявив про бажання продовжувати ці роботи, банк це погодив і зараз вони вже займаються повністю проєктуванням. До війни були виконані роботи по ремонту будівлі решіток, а інша реконструкція ще не починалась. Ми були на етапі передпроєктних робіт, але почалась війна”, - пояснив Борис Дуденко.

Нагадаємо, співпраця з ЄІБ за проєктом “Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаїв” була відновлена за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича. В Миколаєві відремонтували будівлю решіток на Галицинівських очисних спорудах, замінили ключові каналізаційні колектори по вул. адмірала Макарова, Кузнецькій та Малій Морській. Роботи зайняли приблизно півтора роки, виконувалися поетапно. На очисних спорудах встановили нове обладнання іноземного виробництва (Німеччина, Італія, Фінляндія). 

Крім того, за проєктом для підприємства закупили системи автоматизації, комп’ютерне обладнання, спецатомобілі. 

Наступний етап - реконструкція системи аерації та зневоднення мулу, що передбачає будівництво нових споруд для біологічного очищення стічних вод — аеротенків.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: