Мапа порталу

Разом у День Незалежності: в Ганновері організували дні української культури

Майже рік тому Миколаїв і німецький Ганновер уклали меморандум про співробітництво. Під час повномасштабної війни росії проти України громада міста-партнера не лише дала прихисток нашим співгромадянам, а й взяла на себе зобов’язання підтримувати миколаївців у їх мужному спротиві агресору. 

До Миколаєва з Німеччини рушили вантажі з гуманітарною допомогою, генератори, автомобілі та обладнання для комунального господарства нашого міста. Не залишились осторонь навіть найменші жителі Ганновера: на Різдво німецькі школярі надіслали нашим дітям з любов'ю запаковані подарунки, власні малюнки та письмові привітання. 

На знак солідарності з українським народом німецькі друзі вирішили приєднатися й до відзначення найважливішого свята для українців - Дня Незалежності. 

Із 24 до 26 серпня в Ганновері відбулися Дні української культури, організовані Товариством українців Нижньої Саксонії за підтримки німецьких установ. 

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич записав відеозвернення до миколаївців, усіх українців, які проживають в Ганновері, а також наших німецьких друзів. Звернення показали на урочистій церемонії відкриття.

Олександр Сєнкевич привітав співвітчизників з Днем незалежності України.

«Кожен день боротьби - на фронті і в тилу - заради нашої свободи, заради права бути господарями на своїй землі і заради того, щоб усі, хто змушений був покинути свої домівки, повернулись», - сказав мер.

Міський голова також звернувся зі словами вдячності до громади Ганновера і жителів усієї Нижньої Саксонії за підтримку України, за підтримку українського народу:

«Я впевнений, що завдяки Дням української культури в Ганновері ви ще більше познайомитесь із нашими традиціями, нашою кухнею та музикою. І я щиро сподіваюсь, що після нашої перемоги ви зможете завітати до Миколаєва чи будь-якого іншого українського міста і відчути справжню українську гостинність!»

Упродовж трьох днів кожен охочий міг відвідати музичні концерти, вистави, майстер-класи, переглянути українські фільми, покази традиційного і сучасного вбрання. Для дітей організували цікаву розважальну програму. 

Звісно ж, гостей частували національними стравами, і навіть навчали власноруч ліпити вареники.

Додамо, що Миколаїв має тісні зв’язки з Німеччиною. Під час повномасштабного вторгнення підписано меморандуми про співпрацю з Ганновером та Бедбургом. Також місто активно співпрацює з Дортмундом. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/August/29082023_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: