Мапа порталу

Миколаїв з робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров?я України: результати та подальші проєкти розвитку медзакладів міста

18 серпня Миколаїв з робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

Урядовець перевірив роботу міських та обласних лікарень. Зокрема, відвідав міську лікарню №3 та лікарню швидкої медичної допомоги.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич повідомив про основні результати візиту.

«Із головного:

У Лікарні № 3 завершили ремонт приймального відділення. Там ми також добудували бокс для прийому карет швидкої допомоги. У відділенні вже встановили сучасний апарат КТ, який ми отримали через централізовані поставки МОЗ України. Наразі чекаємо на пуско-налаштувальні роботи. Міністр пообіцяв прискорити підрядників з Києва, щоб якомога швидше запустити КТ в роботу. Очікуємо, що вже у вересні розпочнемо проводити на ньому обстеження пацієнтів.

Цього року ми відновили фінансування міської програми заміни суглобів пацієнтам. До повномасштабного вторгнення ми встигли встановити миколаївцям більше 130 суглобів за кошти міського бюджету. Такі операції проводять у трьох міських лікарнях. Наразі у черзі перебуває ще понад 200 осіб. Міністр звернув увагу на те, що місто не отримало жодного суглоба за державною програмою, тож сподіваюсь, ми спільно відпрацюємо це питання. Щоб якомога більше миколаївців, які потребують такої операції, отримали цю послугу. 

У Лікарні швидкої медичної допомоги відновлено травмпункт, який був частково зруйнований внаслідок російських обстрілів. Таку допомогу місту зробили партнери з Казахстану. Тож наш травмпункт, який ми з нуля збудували у 2019 році, знову приймає пацієнтів. Щиро дякую нашим друзям за оперативну і якісну роботу та підтримку Миколаєва та всієї України у нашій боротьбі.

Із зауважень - посилимо контроль за закупівлями в усіх лікарнях міста. Хочу нагадати, що ще з 2019 року за моїм розпорядженням у всіх міських лікарнях на інформаційних стендах публічно вивішується інформація, які ліки і в якій кількості пацієнти можуть отримати безкоштовно. Прошу на це звертати увагу! Якщо інформація відсутня - обов’язково пишіть! Перевіримо, нагадаємо про це керівникам закладів! Ще раз: хоч лікарні самі здійснюють такі закупівлі, управління посилить контроль і за переліком і за об?ємами цих закупівель!

Щодо важливих проектів:

Представили міністру проект першого міського перинатального центру при Пологовому будинку № 3. Там коштом міського бюджету проводимо ремонт. Ми також закупили важливе обладнання, яке вже працює для збереження життя та здоров’я новонароджених. Сподіваємось і на отримання обладнання через централізовані поставки МОЗ.

Підтримав міністр і розвиток повноцінного реабілітаційного центру у Міській лікарні № 4. У закладі вже проводять реабілітацію пацієнтів. Цього року з міського бюджету ми виділили кошти на ремонти приміщень та закупівлю обладнання. Також Віктор Ляшко скоординував нас у можливості отримання необхідного обладнання для реабілітаційного центру через централізовані поставки. Відпрацюємо це питання. 

Отримали ми підтримку і на ще один грандіозний проект - побудову сучасної кластерної лікарні у центрі міста. Довгі роки на 3-ій Слобідській стоїть недобудова. Час дати їй життя, а миколаївцям - можливість отримати повний пакет медичної допомоги в одному закладі. Місяць тому попередньо обговорив цей проект із представниками ЄБРР. Вони готові з нами співпрацювати у цьому напрямку. Будемо проводити проектно-вишукувальні роботи. Про це згодом детальніше розповім».


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: