Мапа порталу

«Миколаїв – нескорений»: у місті відкрилась виставка до Дня Незалежності України

У Миколаєві 15 серпня вперше від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України у виставковій залі обласної організації Національної спілки художників України відбулася виставка «Миколаїв - нескорений».

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Захід зібрав значну кількість людей, які під музичний супровід колективу Миколаївської обласної філармонії насолоджувались експозицією.

Виставка «Миколаїв - нескорений» вже є третьою в рамках проєкту «Міста-герої». Попередні, присвячені Маріуполю та Кривому Рогу, наразі мандрують Європою.

На розгляд відвідувачам представили 201 роботу. Твори надали 76 авторів, серед них - і відомі імені, і молоді митці.

На урочисте відкриття виставки завітали представники Миколаївської міської ради та обласної адміністрацій, художніх спілок та інші діячі культурного життя міста, які вітали присутніх з такою дійсно визначною подією.

«Краса, образотворче мистецтво – це невід’ємна частина культури Миколаївщини, яка допомагає нам формувати особистість, примножує духовні цінності, консолідує нас у суспільство. Краса - це прямий антонім слова «зло». Ми переможемо засобами краси зло. Хотів би щиро подякувати організаторам виставки за цей прекрасних захід. І як говорив видатний український письменник Павло Тичина: «Ми є народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була», - підкреслив важливість заходу заступник міського голови Миколаєва Анатолій Петров.

Під час заходу напередодні свята Дня Незалежності України та з нагоди відкриття виставки відзначили нагородами заслужену художницю України Ольгу Лебідь, заслуженого художника України Віктора Семерньова та заслужену діячку мистецтв України Лідію Іваницьку. А також відкрили пам’ятний стенд, присвячений 41 видатному художнику Миколаївщини «Історія в іменах». 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/August/16082023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: