Мапа порталу

Стратегія розвитку Миколаєва: фокус-групи надали свої пропозиції щодо головних пріоритетів у місті на найближчі роки

У Миколаєві триває розробка Стратегії розвитку міської територіальної громади на період до 2027 року. В рамках проєкту експертка ПРООН провела опитування фокус-груп, щоб дослідити актуальні проблеми життєдіяльності міста та залучення громади до їх вирішення.

Про це повідомляє пресслужба міської ради. 

До складу фокус-груп увійшли різні категорії населення: молодь, пенсіонери, люди з інвалідністю, представники громадських рад та бізнесу. 

Під час опитування обговорювали питання щодо залучення жителів до суспільного життя міста та прийняття важливих рішень, доступність публічних послуг та інформації про стан справ у місті, пріоритетні завдання та перешкоди ефективному розвиткові громади, ресурси Миколаївської громади для повоєнного відновлення економіки та інші.    

З учасниками проєкту спілкувалася національна експертка ПРООН зі стратегічного планування Олена Нижник. Як повідомляла раніше пресслужба міської ради, Програма розвитку ООН залучила фахівчиню для експертної допомоги місцевій команді спеціалістів.

У підсумку роботи фокус-груп були виділені такі потреби та сформовані пропозиції:

  • Мешканці старшого віку (60+ років) звернули увагу на брак інформації щодо актуальних подій в місті або можливість отримати послуги,  а також визначили  необхідність створення умов для активного дозвілля та забезпечення можливостей для навчання протягом життя. 

  • Люди з інвалідністю порушили питання доступу до соціальних послуг, якісної освіти; сприяння трудовій зайнятості та можливості самореалізації. 

  • Громадські ради надали свої професійні пропозиції до Стратегії, зокрема, щодо розвитку економіки, соціальної сфери, взаємодії влади та громадськості. 

  • Молоді миколаївці вважають, що місту потрібен Молодіжний центр. Серед основних напрямів молодіжної політики в громаді найбільш актуальним вважають сприяння зайнятості, в тому числі, допомогу у пошуку першого місця роботи, забезпечення житлом.

  • Бізнес вбачає перспективи розвитку Миколаєва як портового та туристично привабливого міста. 

Нагадаємо, рішення про розробку Стратегії розвитку Миколаївська міська рада ухвалила у квітні 2023 року. Відповідальним за підготовку документа є департамент економічного розвитку. В рамках проєкту міська рада співпрацює з Програмою розвитку ООН, а також залучає громадськість шляхом онлайн-опитувань та роботи з фокус-групами.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: