Мапа порталу

У нас не повинно бути вулиць чи інших топонімів, пов’язаних з країною-агресором, - Олександр Сєнкевич про декомунізацію

У Миколаєві влада всебічно підтримує декомунізацію. Місто має позбутися будь-яких згадок про російську диктатуру. 

На цьому в ефірі телемарафону “Єдині новини” наголосив мер Олександр Сєнкевич.

На думку міського голови, це дуже важливе завдання, до реалізації якого будуть залучені відповідні фахівці та представники громадськості. 

Миколаїв підтримує ініціативу звільнення від усього імперського, радянського, тоталітарного. Сьогодні у нас не повинно бути вулиць чи інших топонімів, пов’язаних з країною-агресором”, - зазначив Олександр Сєнкевич

Масштабний процес декомунізації у Миколаєві почався у 2014 році, коли знесли пам’ятник одному з вождів тоталітарної держави - Леніну. У 2016 р. демонтували радянську зірку з будівлі міської ради та розпорядженням мера перейменували близько 120 вулиць, проспектів, кілька парків та один з районів Миколаєва. 

На початку повномасштабного вторгнення я ініціював перейменування вулиці Московської на Маріупольську. Наразі ми створюємо топонімічну комісію, у понеділок депутати мають затвердити її склад. Це 11 представників громадськості та по 2 фахівці від департаменту архітектури та управління культури. Загалом 15 осіб”, - повідомив Олександр Сєнкевич

Нещодавно у Миколаєві провели опитування щодо перейменування вулиць та інших об’єктів. Жителі міста надали майже 1 тис. пропозицій. Їх опрацюють і передадуть на розгляд топонімічної комісії. 

Олександр Сєнкевич також наголосив на необхідності увічнити пам’ять наших захисників, які віддали життя за Україну, та перейменувати вулиці та проспекти на їх честь.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: