Мапа порталу

Миколаївська спортсменка Софія Чорноморова виборола “бронзу” на Чемпіонаті світу з бадмінтону

Спортсменка з Миколаєва Софія Чорноморова успішно виступила на Чемпіонаті світу з бадмінтону серед осіб з порушеннями слуху. Змагання проходили з 19 до 24 липня у місті Пара-ді-Мінас (Бразилія). 

В останній день чемпіонату 16-річна Софія стає бронзовою призеркою.

Тренує спортсменку Олександр Кунін.

Вітаємо Софію, її тренера та батьків з високим досягненням! Бажаємо подальших успіхів!

Софія Чорноморова - представниця миколаївського “Інваспорту”. Вона неодноразово перемагала та займала призові місця на чемпіонатах України та міжнародних змаганнях. Має у своєму активі дві "бронзи" юніорського чемпіонату світу 2019 року серед спортсменів з вадами слуху. Триразова бронзова призерка чемпіонату Європи серед молоді у 2018 році. Також з 2020 року Софія є абсолютною чемпіонкою України серед дорослих спортсменів з вадами слуху.

У травні цього року Софія Чорноморової у парі з Богданою Губановою отримали бронзову медаль на Дефлімпійських іграх. Це перша нагорода у бадмінтоні за всі роки виступу України у цих змаганнях.

А у липні на Чемпіонаті світу з бадмінтону серед юніорів з вадами слуху Софія виборола 2 нагороди: золоту медаль у жіночій одиночній категорії та “бронзу”  у жіночій парній категорії.

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: