Мапа порталу

Миколаїв – єдине місто в Україні, яке запровадило моніторинг міжнародної допомоги, - експерт Антикорупційної ініціативи ЄС Тарас Случик

Влада Миколаєва прагне підвищити рівень прозорості та підзвітності. Для цього місто співпрацює з Антикорупційною ініціативою ЄС. Разом сторони реалізують низку проєктів. Зокрема, вони стосуються вдосконаленню процедур та процесів місцевого управління. 

Днями представник Антикорупційної ініціативи ЄС відвідав Миколаїв Тарас Случик. Він розповів про співробітництво з містом та успіхи з підвищення ефективності та прозорості. Зокрема, експерт повідомив, що міська влада є піонером у запровадженні ефективних механізмів обліку міжнародної гуманітарної допомоги.

«Миколаїв - єдине місто в Україні, яке запровадило моніторинг міжнародної допомоги. Цю методологію ми будемо приймати і роздавати всім містам-партнерам. Раніше в Україні не було такої потреби, бо не було так багато залучено зовнішньої допомоги", - розповів Тарас Случик.

Він підкреслив, що запровадження таких механізмів зміцнює довіру наших партнерів не тільки до Миколаєва, а до держави загалом.

«Важливо, щоб наші міжнародні партнери бачили, що всі відкрито і моніториться. Це важливо для репутації міста, і держави. Також дуже важливо, аби місто працювало з міжнародними партнерами», - підкреслив експерт.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: