Мапа порталу

Мітинг Пам'яті

Є у Варварівці сквер Солдата. Це святе місце, біля якого проходять урочистості.

8 травня, в День Пам'яті та Примирення, напередодні Дня Перемоги, тут відбувся мітинг-реквієм. Підготували свято учні, вчителі, батьки Миколаївської школи  №60. Серед гостей - заступник голови адміністрації Центрального району Володимир Власенко, депутат міської ради Олександр Бернацький, голова ради ветеранів мікрорайону Варварівка Олег Мудрий, ветерани Другої світової війни.

Зворушливою була літературно-музична композиція, представлена учнями і вчителями: пам’ятні картинки воєнного часу ожили перед присутніми. Це і в’язень концтабору, і жінка-мати, яка читає дітям листа чоловіка з фронту, і дівчина-медсестра, і Україна - мати.

Емоційно виразно, від серця, йшли слова ведучих та учнів 7-Б класу (кер. Мартиченко Т.М.), які читали вірші. Зворушили до сліз пісні «Мальви» у виконанні учениці 9-А класу Дар’ї Герасименко та «Вкраїно моя» у виконанні учениці 10 класу Дар’ї Білої.

Шкільний зразковий колектив «Веселка» (кер. Кірасірова Є.І.) своїми хореографічними постановками передав подих воєнного часу. Діти розгорнули два полотнища (блакитне і жовте), які з’єднали в одне ціле, утворивши прапор України. А насамкінець середня група шкільного вокального гурту «Співаночка» (кер. Власова В.І.) виконала пісню «Україна».

Депутат міської ради О.В. Бернацький тепло привітав ветеранів і всіх присутніх з великим Днем Перемоги.

Свято пройшло на одному подиху. Його урочистість доповнювали вишиванки школярів, море квітів і кульки з патріотичними написами. 

image

image

image

image

image

image

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: