Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зустрівся з Послом Бельгії в Україні Петером Ван де Велде

4 липня Миколаїв відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Петер Ван де Велде. 

В рамках робочої поїздки пана Посла до нашого міста відбулась зустріч з мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем. У заході також взяли участь віцемер Сергій Коренєв та заступник директора департаменту міського голови Ігор Філіппов.

Олександр Сєнкевич та Петер Ван де Велде обговорили ситуацію, що склалася в нашому місті під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, наслідки збройної агресії рф та те, як місто справляється з ними.

Міський голова повідомив, що окупанти намагалися завдати якомога більше шкоди. Вони майже щодня обстрілювали Миколаїв, аби тероризувати мирних мешканців та зруйнувати цивільну інфраструктуру. Через це  загинуло 157 містян, 733 особи отримали тяжкі поранення. Були пошкоджені  або зруйновані школи, дитячі садки, лікарняні заклади, житлові будинки та підприємства. 

  • Було дуже важко. Та ми вистояли, вистояли завдяки згуртованості. Військові, рятівники, комунальники, прості мешканці Миколаєва, - всі протистояли російськіцй навалі, - розповів Олександ Сєнкевич

Мер підкреслив: українці - сильна нація, яка пишається своєю Батьківщиною, пишається незалежністю і прагненню до свободи. 

Миколаїв дуже постраждав. І впоратися з бідою допомагали наші міжнародні партнери. Вони надали нам обладнання та засоби для підготовки до зими, будівельні матеріали для відновлення пошкоджених будинків та об’єктів соціальної інфраструктури, системи зворотного осмосу для забезпечення містян очищеною водою, пасажирський транспорт і техніку для комунальних служб, яка щодня працює для наведення порядку в Миколаєві.

Наразі ж місто готується до повоєнного відновлення.

  • Не чекаючи завершення бойових дій, ми готуємо фундамент для відновлення нашого міста. Разом з міжнародними партнерами розробляємо Майстер-план. Крім того, готуємо Стратегію розвитку Миколаєва. Це дуже важливі містобудівні документи, адже вони визначатимуть, куди далі буде рухатися місто, - сказав Олександр Сєнкевич.

Загалом влада Миколаєва у результаті своєї роботи має намір створити такі умови, які б стимулювали до відновлення економіку, сприяли залученню іноземних інвестицій та реалізації спільних з міжнародними партнерами інфраструктурних проєктів.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/july/050723_3)

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: