Мапа порталу

Миколаїв відвідала Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен

27 червня Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен, яка цього дня з робочим візитом перебувала у нашому місті. 

У зустрічі також взяли участь віцемер Сергій Коренєв та заступник директора департаменту міського голови Ігор Філіппов, від німецької сторони

Під час спілкування з гостем Олександр Сєнкевич розповів про пріоритети у своїй діяльності.  

По-перше, це забезпечення містян питною водою. Для вирішення проблеми у Миколаєві відкрито десятки точок безплатної видачі води, де встановлено системи зворотнього осмосу. 

Обладнання для очистки води потребує ретельного та систематичного нагляду. Заміна фільтрів, придбання розхідних матеріалів, електроенергії тощо,  - все це потребує значних сил та коштів. 

  • Другий пріоритет - це пасажирський транспорт. Частину наших автобусів ми надали на потреби армії. Ще певна кількість була пошкоджена під час обстрілів російських окупантів. Тому наразі місто відчуває дефіцит пасажирського транспорту, - повідомив Олександр Сєнкевич.

Ще один напрямок роботи пов’язаний з облаштуванням укриттів, зокрема, у навчальних закладах. 

Олександр Сєнкевич зазначив, що чим більше миколаївців повертається до міста, тим гострішим є питання: де залишити дітей, щоб піти спокійно на роботу. 

Наразі міська влада здійснює ремонт захисних укриттів у 14 дитячих садках. У 6 закладах роботи вже завершено. 

Значну допомогу для вирішення цих проблем  надають міжнародні партнери. Так, Данія придбала для Миколаєва низку систем зворотнього осмосу. А громади Польщі, Німеччини та Чехії передали Миколаєву автобуси великої місткості. 

Окремо Олександр Сєнкевич розповів про співпрацю нашого міста з муніципалітетами Дортмунда і Ганновера. Від цих міст Миколаїв отримав десятки одиниць техніки, які тепер використовують наші комунальники.

Миколаївський міський голова подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Німеччини в Україні за допомогу, яку її держава надає Україні.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/June2023/280623_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: