Мапа порталу

"Моя задача - створити фундамент для відбудови Миколаєва після війни", - Олександр Сєнкевич на Конференції з відбудови України

Міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у Конференції з питань відновлення України, яка відбулась у Лондоні 21 та 22 червня. Мер Миколаєва виступив під час панельної дискусії “Стале інклюзивне відновлення: розвиток спроможності громад для задоволення місцевих потреб”.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Під час свого виступу Олександр Сєнкевич розповів, що Миколаїв та Харків є пілотними містами, які під егідою UNECE створюють нові Майстер-плани. Із Миколаєвом за цим проектом працюють італійське архітектурне бюро OneWorks та данська компанія Cowi.

  • “Ми хочемо, щоб новий Майстер-план був дороговказом для майбутніх поколінь, а всі проекти відбудови, які ми сьогодні обговорюємо, зокрема і під час цієї конференції, стали частиною цієї роботи”, - розповідає міський голова.

Мер також наголосив, що місто працює над новим документом, не чекаючи закінчення війни, щоб не просто відбудувати окремі об’єкти, які були зруйновані російськими обстрілами, а мати змогу переосмислити міський простір і оновити Миколаїв за сучасними стандартами.

  • “Сьогодні моя задача як міського голови - створити фундамент для відбудови Миколаєва після війни, щоб він був дороговказом, незалежно від того, хто буде міський голова. Хто б не став - він повинен взяти цей документ, прочитати і йти вперед”, - підсумував Олександр Сєнкевич.

 image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: