Мапа порталу

Розвиток співпраці, інвестиції та спільні проєкти для відбудови: Олександр Сєнкевич провів низку зустрічей з данськими партнерами

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич здійснив робочу поїздку в Данію. Це перший візит до Королівства, з яким Миколаїв розвиває співпрацю в питаннях відбудови.

Програма візиту дуже насичена, керівник Миколаєва провів низку важливих зустрічей та перемовин.

Розпочалася робота з масштабного форуму Folkemødet (Народні збори), який щороку проходить на острові Борнхольм і збирає представників уряду Данії, мерів міст та регіонів, найбільших профспілок, бізнесу та інвесторів.

Олександр Сєнкевич виступив як спікер на десяти панелях, присвячених Україні та відбудові Миколаєва. Презентував наше місто, розповів про ситуацію в Миколаєві, наслідки російської агресії та перші кроки для відбудови міста.

Мав змогу поспілкуватись із прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, міністром закордонних справ Ларсом Люкке Расмуссеном і міністром з бізнесу та підприємництва Мортеном Будсковим та обговорити питання подальшої підтримки Данією Миколаєва.

Також наживо зустрівся із мером міста Копенгагена Софі Хесторп Андерсен, з якою обговорив питання надання Миколаєву міських автобусів та можливу співпрацю наших міст в напрямку реабілітації ветеранів, обміну досвідом в розвитку та управлінні міст (Копенгаген входить до рейтингу найбільш сучасних та комфортних для життя міст у світі.) 

Олександр Сєнкевич зазначає, що особливо приємно було зустрітися наживо з мером міста Ольборг (міста, з яким Миколаїв нещодавно підписав меморандум про співпрацю) Лассе Фріменом Йенсеном та обговорити питання розвитку спільних проєктів між нашими містами щодо відбудови соціальної інфраструктури.

Візит міського голови організувала Асоціація Українців Данії. Разом із головою Асоціації та Послом України в Данії Михайлом Видойником Олександр Сєнкевич провів зустріч із Педером Лундквістом, генеральним директором Експортно-інвестиційного фонду Данії, який готовий інвестувати у відбудову Миколаєва. 

Також зустрівся в Danish Industry з данськими підприємцями, які зацікавлені у відбудові нашого міста та відкритті офісів своїх компаній у Миколаєві після війни, що призведе до створення нових робочих місць. 

  • Домовилися, що найближчим часом запросимо представників данського бізнесу до Миколаєва, аби ті змогли на власні очі більш детально познайомитися з містом аби розпочати роботу над його відбудовою, - повідомив Олександр Сєнкевич.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/June2023/20062023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: