Мапа порталу

Команда Міланської політехніки допомагатиме в розробці майстер-плану для Миколаєва

Науковці долучилися до технічної робочої групи, що створена міжнародною компанією One Works у рамках проєкту UN4Mykolaiv.

Над чим саме працюватиме колектив одного з кращих технічних вишів світу розповіли 9 червня, під час онлайн-презентації для депутатів Миколаївської міської ради. Участь у заході взяв і міський голова Олександр Сєнкевич.

Stefano Salata, представник кафедри архітектури та урбаністики університету, зауважив, що розробляти майстер-план для великого міста за один рік — це дуже складний виклик. Тим більше, в умовах війни в Україні.

«Ми готові акумулювати всі знання та досвід, щоб ефективно допомогти One Works у роботі над проєктом», — запевнив науковець.

Колектив вишу працюватиме за шістьма напрямками:

- демографія — вивчення динаміки чисельності населення Миколаєва та розробка сценаріїв демографічного розвитку міста;

- землекористування — оцінка міських екосистем,аналіз стану екології в порівнянні з довоєнним, розробка плану захисту культурної спадщини та відновлення пам’яток архітектури. Фахівці працюватимуть із геоінформаційною системою, що була створена в Миколаєві кілька років тому з ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича;

- транспортне планування — дослідження інклюзивності, доступності та близькості транспортної інфраструктури, зручності для пішоходів та велосипедистів. Ці дані допоможуть планувальникам під час роботи над транспортною стратегією;

- ландшафт і публічні простори — аналіз нинішнього стану зелених зон та громадських просторів, розробка концепції мережі відкритих громадських просторів.

- залучення громадськості — створення умов для відкритості та прозорості роботи над майстер-планом;

- цифрові інструменти — розробка онлайн-платформи для участі населення міста в плануванні та проектуванні.

У роботі задіють понад 20 висококваліфікованих дослідників, а також студентів та стажерів вишу.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: