Мапа порталу

Микола Логвінов про обслуговування точок видачі очищеної води

Із початку року на пунктах, що обслуговує ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", людям видали 35 млн літрів очищеної води. Про це розповів керівник підприємства Микола Логвінов в ефірі ТРК "МАРТ".

Загальна собівартість води склала 17 млн грн. Це витрати, які лягли на підприємство. 

За розрахунками, вартість одного літра очищеної води становила 50 коп. Микола Логвінов пояснив, що ця сума включає вартість електроенергії, послуг МКП “Миколаївводоканал” з водопостачання та водовідведення, замінb мембран, засобsd для очищення води, екологічний збір за воду, зарплату працівників.

На даний час всі станції облаштовані лічильниками води та електроенергії. У зв’язку з тим, що кількість станцій збільшилась, підприємство планує перерахувати собівартість, сума трохи зменшиться за рахунок обсягів виданої води.

Минулого року з міського бюджету було виділено 14 млн грн на облаштування свердловин на базі ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”, придбано 10 станцій зворотнього осмосу, майже 80 роздатчиків води.

Утримує та обслуговує точки видачі підприємство власними обіговими коштами. 

“Зараз ми забираємо гроші з основної діяльності на соціальний проект. Саме тому для нас має велике значення програма “Доступна вода”, адже ми вимиваємо кошти підприємства, а їх не компенсують. Іншого джерела прибутку у нас немає”, - роз’яснив Микола Логвінов.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: