Мапа порталу

Керівник "Миколаївоблтеплоенерго" Микола Логвінов про компенсацію різниці в тарифах коштом державного бюджету

Держава взяла на себе зобов’язання компенсувати комунальним підприємствам теплопостачального комплексу різницю за невідповідність тарифів, щоб не збільшувати вартість опалення для населення. Перші виплати для ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” мали надійти у грудні 2022 року. Коштів підприємство досі не отримало і на даний час сума компенсації становить понад 260 млн грн. Про це розповів керівник облтеплоенерго Микола Логвінов в ефірі ТРК “Март”.

“Якщо минулого року різницю в тарифах компенсувала місцева влада, яка повністю виконала свої зобов’язання, то з початку сезону 2022-2023 рр зобов’язання взяла на себе держава. І поки що жодної копійки не компенсувала”, - каже керівник.

На початок жовтня 2023 року сума, яку має відшкодувати держава, становитиме приблизно 430 млн грн. 

Згідно з законодавством, це цільові кошти, які одразу будуть спрямовані на сплату заборгованості підприємства перед НАК “Нафтогаз України”.

Подібна ситуація в інших містах. Більш того, у деяких підприємств уже заарештовані рахунки, НАК “Нафтогаз” списує кошти на сплату боргів. 

“Ситуація напружена, якщо держава не виконає зобов’язання, опалювальний сезон може бути під питанням. Асоціація міст України вже зверталася до уряду з цією проблемою”, - каже Микола Логвінов.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: