Мапа порталу

Ми готові захищати честь, гідність та ділову репутацію підприємства, - керівник “Миколаївелектротрансу” Юрій Сметана

КП “Миколаївелектротранс” в судовому порядку оскаржить висновки перевірки закупівель підприємства Управлінням Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.

Про це повідомив під час брифінгу директор електротрансу Юрій Сметана.

Йдеться про перевірку Держаудитслужби, що тривала з 13.02.2023 до 07.04.2023, щодо двох закупівель - зупинок-укриттів та електроенергії за період 2021 року.

Під час перевірки закупівлі зупинок-укриттів було здійснено комісійне обстеження всіх 14 об’єктів, встановлених КП “Миколаївелектротранс”. Фахівці Держаудитслужби були у складі комісії.


“Зупинки відповідають розробленій технічній документації, - каже Юрій Сметана. - Стіни - 400 мм, два входи, необхідне обладнання для безпеки містян - три відеокамери, підключені до системи відеоспостереження “Безпечне місто”, датчики задимлення, wi-fi, тривожна кнопка”.

Держаудитслужба підтвердила та зафіксувала в акті, що підприємство не вчинило порушень під час укладання договору з постачальником укриттів, їх встановлення, підтверджено також наявність всього обладнання, що має бути за документами.

Водночас у документі йдеться, що “Миколаївелектротранс” нібито переплатив постачальнику 5,8 млн грн. Такий висновок зробили на основі того, що Держаудитслужба не змогла документально підтвердити взаєморозрахунки між постачальником підприємства та його контрагентами (субпідрядниками).

“Ми подали позов до суду на Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області, - констатує Юрій Сметана. - Перед цим витримали всі процедурні питання - отримання акту, підготовка на нього заперечень, що зайняло 170 сторінок, при чому жодне з них не взято до уваги, далі - отримання висновку та вимоги, що ми повинні зробити. Лише після цього можна йти до суду. В суді ми оскаржуємо як вимогу, так і сам акт перевірки. Ми не вбачаємо порушень, власне, й Держаудитслужба у складеному за перевіркою акті підтвердила, що всі 14 зупинок-укриттів у наявності та обладнані відповідно техдокументації. Ніяких порушень не було виявлено й під час процедури закупівлі, укладання договору про закупівлю та його виконання”.

Керівник підкреслив готовність відстоювати репутацію підприємства у судовому порядку.

Докладніше - у відеокоментарі.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/June2023/02062023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: