Мапа порталу

Купатися заборонено: у Миколаєві закриті для відвідувачів міські пляжі та прибережні зони відпочинку

Шановні миколаївці, хочемо нагадати, що на період дії воєнного стану в нашому місті заборонено:

— функціонування пляжів та місць відпочинку на прибережних зонах;

— використання плавучих засобів;

— влаштування водних атракціонів, місць для занять водними видами спорту, фізкультурно-оздоровчих занять.

Відповідне рішення було прийнято виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 2 червня 2022 року.

Існує небезпека, що в акваторії пляжів можуть бути вибухонебезпечні предмети: нерозірвані боєприпаси, касетні елементи, які не здетонували, — попереджає управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

Для того, щоб вберегти людей від біди, міська рада звернулася до Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області з проханням організувати обстеження. Йдеться про берег із прилеглою водною акваторією в місцях традиційного відпочинку: у Центральному районі пляж «Вербочка», у Заводському — берег мкрн. Намив.

31 травня ДСНС за допомогою підводного дрона обстежили акваторію Намиву. Втім, навіть після перевірки купатися вкрай небезпечно.

«Якщо говорити цифрами, то за період вторгнення російських військ на нашу територію, загалом в акваторії було виявлено 45 боєприпасів. Й обстежено 13.5 га саме водної акваторії. Якщо говорити про безпекову складову, то ми не можемо гарантувати, що не приб’є течією або хвилями ще боєприпаси», — прокоментувала для кореспондентів Суспільного речниця ГУ ДСНС Ілляна Пацюк.

Просимо миколаївців відповідально поставитись до встановлених обмежень.

Не нехтуйте власним життям та здоров’ям.

image 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: