Мапа порталу

Готуємось вже зараз, щоб не гаяти часу після перемоги, - Олександр Сєнкевич про планування відбудови Миколаєва

Миколаїв активно працює над плануванням відбудови міста після війни. Міський голова Олександр Сєнкевич нагадав, що Миколаїв та Харків стали “пілотними” містами, які почали готуватися до відновлення в рамках міжнародного проєкту під егідою Європейської економічної комісії ООН. 

“Робота не припиняється, ми виконуємо її зараз, щоб не гаяти часу.  До процесу залучені як іноземні партнери, так і громадськість, щоб люди брали участь та впливали на те, яким стане Миколаїв після війни. Ми збирали пропозиції жителів, а інформацію передали італійській компанії One Works, яка нам допомагає в розробці майстер-плану”, - каже Олександр Сєнкевич.

Окремо розробляються пілотні проєкти за п’ятьма напрямками, а також економічна складова. Керівник Миколаєва провів низку зустрічей з представниками італійського бізнесу, науковцями, які увійшли до міжнародної команди, що працює над масштабним документом. У роботу включилися потужні європейські університети, в тому числі, Міланська політехніка. Фахівці братимуть участь в підготовці економічного підгрунтя майстер-плану для Миколаєва - яким чином місто зароблятиме собі на життя після війни.

Данські партнери залучили до проєкту консультаційну компанію Cowi, що спеціалізується на питаннях тепло- та водопостачання, енергозбереження, утилізації сміття тощо.

Наразі триває другий етап розробки майстер-плану. Результати презентують громадськості, депутатам міськради та всім залученим сторонам. 

“Участь Миколаєва в міжнародному проєкті є великою перевагою для нашого міста. Насамперед, ми будемо взірцем для інших. Після завершення нашої роботи українські міста братимуть напрацювання Миколаєва за приклад”, - каже Олександр Сєнкевич.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: