Мапа порталу

У Миколаєві перевіряють дотримання вимог Закону про державну мову в сфері торгівлі та послуг

У Миколаєві перевіряють об’єкти торгівлі, сфери послуг та інші підприємства на предмет виконання Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Адміністрації районів обстежують об’єкти та проводять роз'яснювальну роботу. Згідно з законодавством, зовнішня реклама, оголошення, вказівники, вивіски та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.

У Центральному районі перевірили понад 100 об’єктів. Виявили численні порушення та провели роз’яснювальні бесіди.

У Заводському районі за результатами перевірки лише за один день вручили понад 40 попереджень власникам об’єктів торгівлі та сфери послуг. В адміністрації нагадали, що за порушення вимог ст. 30 Закону передбачена відповідальність у вигляді попередження або штрафу від 3400 грн до 8500 грн, якщо порушення вчинено вперше. Та штраф за повторне  порушення упродовж року – від 8500 до 11900 грн.

В Інгульському районі з початку року обстежили 752 об’єкти. Звертали увагу на вивіски, вказівники, рекламні банери, інформаційні дошки. У 431 об’єкті торгівлі та сфери послуг інформаційні вивіски подані державною мовою. З власниками решти провели роз’яснювальну роботу. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/May2023/19052023)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: