Мапа порталу

Олександр Сєнкевич відвідав учасницю бойових дій Другої світової війни Євгенію Прокопівну Морозову

З нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Миколаєві відвідують ветеранів - учасників бойових дій. 

В місті залишилося менше чотирьох десятків тих, хто боровся з нацистськими окупантами, тих, хто переміг і відстояв нашу свободу. 

Цими днями кожного провідують представники міської ради, щоб виказати шану та подякувати за героїзм і відданість рідній землі. 

Міський голова Олександр Сєнкевич завітав до Євгенії Прокопівни Морозової, якій у березні цього року виповнилося 103.

Попри поважний вік, Євгенія Прокопівна активна і життєлюбна, багато спілкується, полюбляє читати. А ще має творчі уподобання - на стінах квартири безліч вишитих власноруч картин.  

Під час Другої світової уродженка Миколаєва працювала у військовому госпіталі, поблизу передової. Відзначена державними нагородами.

Розповідає, що навіть не вагалася, чи варто йти на війну. Разом з чоловіком відправилися захищати свій дім та майбутнє єдиної доньки. 

Після перемоги Євгенія Прокопівна повернулася до Миколаєва, працювала на Миколаївському енергокомбінаті (тепер - Миколаївська ТЕЦ). Пізніше - лаборанткою на військово-морській кафедрі Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Її трудовий стаж налічує 60 років.

Олександр Сєнкевич від імені громади Миколаєва подякував Євгенії Прокопівні за мужність, її особистий внесок у перемогу над нацизмом, а також віддану працю в післявоєнні роки.

Домовились, що ветеранка обов’язково запросить мера на святкування свого 105-річного ювілею.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/May2023/09052023_1)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: