Мапа порталу

Миколаївці вшанували пам`ять жертв Другої світової війни

8 травня, у День пам’яті та примирення, вшановуємо пам’ять  жертв Другої світової війни 1939-1945 років - тих, хто боровся з нацизмом, хто постраждав від бойових дій та окупації, мільйонів безвинних жертв нацистського режиму. Україна в роки Другої світової втратила понад 8 млн людей. 

Миколаївці, як і щороку, зібралися біля меморіального комплексу на честь десантників-ольшанців, знакового місця для кожного з нас. Хвилиною мовчання вшанували загиблих та поклали квіти до меморіалу.

“Мільйони людей поклали життя, щоб захистити нашу свободу та незалежність. Маємо пам’ятати про це. Дуже символічно, що у роки Другої світової українці боролися під прапорами з червоною зіркою, а сьогодні - літаки з червоною зіркою скидають бомби на українські міста, вбивають людей. Пригадуються слова Вінстона Черчилля, про те, що фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами. Нині так і вийшло, ми знову воюємо з агресором”, - сказав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Мер зазначив, що в Миколаєві проживають 37 учасників бойових дій. Минулого року пішов з життя останній визволитель нашого міста - Дмитро Пилипович Іванець. Міська влада усіляко підтримує ветеранів.

Пам’ятаємо про подвиг всіх, хто захищав і захищає рідну землю. Цінуємо мир.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/May2023/08052023_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: