Мапа порталу

Терпіти домашнє насильство - не норма: у Миколаєві презентували виставку світлин, присвяченій гострій соціальній проблемі

В Будинку офіцерів флоту відкрили виставку артфотографій та інсталяцій під назвою “Принцип невтручання”. За словами організаторів, таким заходом прагнуть привернути увагу громадськості до проблеми домашнього насильства та пасивності у його протидії. 

Роботи відомої авторки Наталії Щербини ілюструють реальні історії тих, хто пережив жах насильства. “Тут представлені 30 робіт та інсталяції, наприклад, ліжко, на якому в’януть нарциси - як в’януть без допомоги жінки і ламаються їхні життя”, - каже вона.

Відвідувачів знайомлять з непростим досвідом 8 чоловіків та 7 жінок, які зазнали домашнього насильства в різному віці.  “Вони відверто діляться своїми почуттями та емоціями, аби нас застерегти”, - розповіла організаторка заходу Ольга Криницька.

У відкритті виставки брали участь волонтери центру соціально-психологічної підтримки, які за потреби могли надати консультацію охочим. А після презентації для присутніх виступили відомі миколаївські гурти та виконавці, підтримавши проєкт “Політика невтручання”. 

Виставка триватиме до 9 травня. Потім експозицію планують перемістити в Миколаївський академічний художній драматичний театр.

Проєкт підготовлено у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Великої Британії.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/May2023/07052023)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: