Мапа порталу

Тривають ремонти укриттів у дитячих садках Миколаєва

У Заводському районі Миколаєва активно готують до роботи заклад, який прийматиме не лише власних вихованців, а й діток із сусідніх трьох садків. 

Колектив наводить лад у приміщеннях, на прилеглій території та з нетерпінням чекає малечу. Як розповіла директорка Тетяна Олександрівна, до груп повернуться 90 діток, які раніше відвідували садочок, а також вихованці трьох дошкільних закладів району. Працюватимуть поки що групи для дітей 4-6 років. 

“На першому місці, звісно, безпека. Ремонт укриття розпочався 29 березня: вирівняли стіни та стелю, пофарбували, уклали нову плитку, змонтували електромережі та освітлення, у тому числі, аварійне. Сьогодні встановлюють сантехніку, а наступного тижня підрядник облаштовуватиме примусову вентиляцію”, - каже очільниця закладу.

У приміщенні встановлено систему очищення води, яку надали данські партнери. 

Укриття може вмістити біля 200 дітей. 

“Наразі подібні укриття ми можемо влаштувати у 27 дошкільних закладах, 11 із них - вже ремонтуємо. Після того, як отримаємо висновки від фахівців ДСНС щодо кожного окремого закладу, зможемо поступово їх відкривати”, - повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. 

Мер нагадав, що такі сховища в навчальних закладах облаштовують згідно з чіткими вимогами. Зокрема, вони будуть забезпечені електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, двома евакуаційними виходами, примусовою або природною вентиляцією тощо.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/May2023/02052023_3)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: