Мапа порталу

Миколаївському зоопарку - 122 роки!

26 квітня 1901 року засновник зоопарку Микола Леонтович відкрив свою колекцію тварин для всіх охочих її побачити. Ця дата і вважається офіційним днем створення закладу - одного з найстаріших та найкращих в Україні. 

Нині тут найбільша в країні колекція диких тварин, що налічує близько 434 види і 3267 особин, дендропарк з більше ніж 200 видів унікальних рослин з різних куточків планети.

За всю історію свого існування зоопарк вже втретє переживає війну. 2022-й став одним з найскладніших та найтривожніших. Під час масованих обстрілів міста на територію закладу впало 8 ракет. Але зоопарк та тварини вижили, завдяки наполегливій праці колективу та його керівника Володимира Топчого, підтримці небайдужих.

Миколаївський зоопарк дякує всім, хто з перших днів війни надавав допомогу - мешканцям міста, волонтерам, друзям із зоопарків Європи. 

“Дякуємо ЄАЗА (Європейська асоціація зоопарків та акваріумів) за велику фінансову підтримку і нашого зоопарку, і зоопарків України. Вдячні зоопаркам Польщі, Чехії, Німеччини, Естонії за допомогу кормами та ветеринарними препаратами. А ще, велика подяка жителям Землі за фінансову підтримку зоопарку та придбання квитків онлайн на нашому сайті. Попри важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, Миколаївський зоопарк активно працює та приймає відвідувачів”, - йдеться у повідомленні на сторінці закладу в фейсбуці.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/April2023/26042023_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: