Мапа порталу

Розвиток медицини в пріоритеті: робоча група розглянула пропозиції до Програми відновлення міста

11 квітня робоча група з розроблення Програми комплексного відновлення території Миколаївської міської територіальної громади розглянула пропозиції з відбудови міста, надані управлінням охорони здоров’я міської ради.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської міської ради.

Про плани щодо відновлення та розвитку галузі розповів заступник начальника управління Віктор Фаюк. Посадовець зазначив, що пріоритетним серед запропонованих об’єктів є будівництво дитячого діагностичного центру з бомбосховищем та переходом до стаціонарного корпусу на території міської дитячої лікарні №2.

“Чому для нас це важливо: насамперед тому, що здоров’я дітей - завжди на першому місці. На сьогодні всі поліклінічні відділення дитячої лікарні знаходяться в різних частинах Миколаєва. Іноді, щоб відвідати вузьких спеціалістів, треба їздити в різні райони. Для того, щоб медична допомога для дітей була зручною та високоефективною, плануємо створити єдиний діагностичний центр. Всі фахівці в одному місці. Батьки зможуть привести дитину і за короткий час пройти всіх необхідних спеціалістів”.

Також серед пропозицій:

- капремонт системи киснезабезпечення пологового №3. На базі пологового будинку облаштовують сучасний перинатальний центр. Тут прийматимуть пацієнток не лише з міста, а й з Миколаївської області та інших регіонів. Для якісної медичної допомоги у важких випадках необхідна система киснезабезпечення. Більш того, це одна з вимог Національної служби здоров’я України при укладанні договору на надання відповідних послуг;

- будівництво захисної споруди в пологовому будинку №3;

- ремонт захисних споруд міських лікарень №1, 3, 4, ЛШМД;

- капремонт автоматизованої системи пожежогасіння;

- реконструкція будівлі колишнього лікувально-профілактичного закладу під квартири для медиків.

Під час обговорення заступник міського голови Сергій Коренєв відзначив, що галузь охорони здоров’я розглядається як один з найважливіших напрямків відновлення та розвитку міста.

“Війна принесла багато страждань, все більше людей потребують комплексної медичної допомоги. Крім того, якісний рівень медицини - один з факторів, завдяки якому люди повертаються до України”, - каже посадовець.

Робоча група надала низку рекомендацій щодо включення до Програми перспективних проєктів розвитку галузі охорони здоров’я. У тому числі, рекомендували звернути увагу на забезпечення лікарень сучасним обладнанням, вдосконалення сервісів для громадян тощо.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: