Мапа порталу

Городяни проти будівництва у "Дубках"

У центрі уваги постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології знову парк «Дубки», розташований по вул. Космонавтів та вул. Турбінній.

Сьогодні, 1 лютого, жителі цього мікрорайону прийшли на комісію, щоб сказати своє категоричне «ні» вирубці дубового гаю і будівництву тут торгово-розважального комплексу. Нагадаємо, підприємству «Західна нафтова група» було виділено земельну ділянку загальною площею 340 449 кв. м прямо на території «Дубків» ще в 2006 році.

- У 2006 році ніхто не говорив про будівництво супермаркету, а тільки про благоустрій цього парку, будівництво залізниці, дитячого кафе і картингу, - взяла слово депутат минулого скликання Тетяна Філонок. - Продовжуючи термін оренди, депутати включили 12 правил, завдяки яким фірма не змогла побудувати тут бензо- і газозаправки, які планувалися. Далі питання призабулося. На містобудівній раді вдалося включити в план зонування міста Миколаєва цей об'єкт. «Дубки» - рекреаційна зона озеленених територій загального користування. Вирубати стільки гектарів дубових посадок, щоб побудувати супермаркет - це неприпустимо. Завод обклали з усіх боків: під центральною прохідною хочуть «Амстор» побудувати, тут - «Західна нафтова група». Це наша природна захисна зелена зона, санітарна зона. Депутати приходять і йдуть. А що залишиться нашим дітям? Дуб росте 300 років! Дозволити будівництво супермаркету тут не можна. Давайте надамо рівноцінну ділянку землі в іншій частині міста.

Голова комісії Ігор Концевий зазначив, що він теж категорично проти вирубки діброви, але «Західна нафтова група» має договір оренди. Запропонував відправити це питання в юридичний департамент.

Депутат Тетяна Суслова відзначила наступне:

- Тільки в 2012 році був укладений договір оренди з фірмою «Західна нафтова група», з 2006 по 2012 роки ніхто не платив оренду. За час оренди недобросовісний орендар привів територію в жахливий стан, робить все можливе, щоб вирубати ті зелені насадження, які вирощували протягом багатьох років наші городяни. Є всі юридичні обставини відмовити орендарям.

Громадянин Олійник, співробітник заводу «Зоря» - «Машпроекет», закликав депутатів рішення по «Дубках» визнати помилкою і не дати зрубати жодного дуба:

- Ви не висаджували ці дуби, і не треба їх рубати. Минув час хапати!

Депутати одноголосно вирішили направити проект рішення в юридичний департамент, щоб юристи обгрунтували негативну відповідь заявнику.

Представник «Західної нафтової групи» Дмитро Калейник зазначив, що юристи вже розглядали це питання, і закони з тих пір не змінилися. На що городяни, які були присутні в залі, дружно відповіли, що змінився час і підходи.

Олег Крисенко вважає, що в даному питанні або прокуратура внесе свій внесок і скасує рішення сесії про надання в оренду ділянки землі «Західної нафтової групи», або громадські працівники можуть подати до суду на рішення міської ради. 

IMAGE FOLDER (/files/News/353)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: