Мапа порталу

Французькі фахівці допомагатимуть у відбудові Миколаєва

Днями Миколаїв з робочим візитом відвідали представники французької консалтингової компанії “Beten International” та агенції з архітектури й урбаністики “INterland”. Партнери з Франції планують долучитися до розробки стратегії відбудови міста за напрямками екологія, мобільність, промислова та портова економіка, будівництво за принципами сталого розвитку.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Початок співробітництву покладено під час міжнародного форуму «ReBuild Ukraine», що відбувся у Польщі в лютому 2023 року. Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та його заступник Сергій Коренєв презентували країнам-учасницям та іноземному бізнесу можливості міста, перспективні проєкти для інвестицій та напрями, що потребують залучення донорської допомоги. За результатом переговорів з представниками Франції домовилися про подальшу роботу та запросили відвідати Миколаїв, щоб обговорити деталі співпраці.

Перебуваючи в нашому місті, французька делегація присвятила час вкрай важливому питанню забезпечення водопостачання та водовідведення у Миколаєві. Фахівці відвідали об’єкти водоканалу, щоб зрозуміти масштаб проблеми та визначитись, чим вони можуть допомогти постраждалому від війни місту.

Деталі обговорили під час робочої зустрічі за участі мера Олександра Сєнкевича, заступників міського голови Сергія Коренєва та Юрія Андрієнка, керівника департаменту житлово-комунального господарства Дмитра Бездольного, директорки департаменту економічного розвитку Тетяни Шуліченко, очільника КП “Миколаївводоканал” Бориса Дуденка.

Зокрема, фахівці французьких компаній запропонували допомогу в розробці технічних та планувальних рішень щодо відновлення системи водопостачання, створенні концепції озеленення Миколаєва та ін.

Зазначимо, що компанія “Beten International” 40 років працює в галузях будівництва та інжинірингу, реалізує багато соціальних та благодійних проєктів у рамках програм корпоративної соціальної відповідальності. Їх партнер, архітектурна студія “INterland” спеціалізується на плануванні міст та реконструкції житлових кварталів.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/March2023/27032023_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: