Мапа порталу

За рік війни у Центрі соціально значущих хвороб Миколаєва обстежили 370 пацієнтів

24 березня, у Всесвітній день боротьби проти туберкульозу, начальник управління охорони здоров'я Ірина Шамрай розповіла, як у Миколаєві виявляють та лікують це небезпечне захворювання.

Вона зазначила, що міська влада зберегла протитуберкульозний диспансер. Наразі це потужний заклад, де працюють справжні фахівці. 

  • Його перейменували в Центр соціально значущих хвороб та більше оснастили обладнанням. У ньому працюють унікальні спеціалісти, які все життя лікували туберкульоз. Заклад заключили з Національною службою здоров'я угоди на 8 пакетів,  - сказала Ірина Шамрай

Центр має усе необхідне лабораторне обладнання для виявлення захворювання. Матеріальна база дозволяє вже протягом доби зробити дослідження та поставити діагноз. Якщо аналізи позитивні, відразу назначається лікування, а пацієнт отримує необхідні медикаменти.

У цілому  протягом 2021 року в Центрі соціально значущих хвороб 724 пацієнти пройшли дослідження, у 171 з них виявили туберкульоз. Минулого ж року через бойові дії цей показник знизився - дослідження пройшли 370 пацієнтів, у 164 виявили туберкульоз.

Ірина Шамрай закликала миколаївців не зволікати з обстеженням та при підозрі на туберкульоз звертатися по допомогу.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: