Мапа порталу

Миколаїв працює над розвитком електротранспорту

Щодня у Миколаєві на лінії виходять 28 тролейбусів та 19 трамваїв. Попри війну місто продовжує працювати над тим, щоб збільшити кількість транспорту та забезпечити якісні перевезення для жителів. 

Як повідомляв міський голова Олександр Сєнкевич, нещодавно відновили співробітництво з Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках проєкту з модернізації тролейбусного парку Миколаєва. 

“Раніше за цим проєктом місто придбало тролейбуси “Дніпро”, - розповідає директор КП “Миколаївелектротранс” Юрій Сметана в ефірі Українське радіо Миколаїв. - У зв’язку з військовою агресією росії упродовж минулого року фінансування не було. Мер Олександр Сєнкевич неодноразово зустрічався з представниками міжнародної фінансової інституції та обговорював відновлення співпраці. В результаті ми отримали черговий транш у розмірі 525 тис. євро. Перерахуємо кошти постачальнику і будемо спілкуватися, коли він буде готовий відправити тролейбуси. Я відвідував підприємство, там є десять одиниць, готових до відправки. Це повністю відповідає контракту”.

Нагадаємо, проєкт оновлення тролейбусного парку стартував у 2021 році. Перед початком війни місто змогло отримати 30 із 40 запланованих нових тролейбусів.

Навіть у непростий воєнний час колектив підприємства продовжує власними силами оновлювати наявний рухомий склад. У тому числі, повертати до роботи після обстрілів російських окупантів. За час повномасштабного вторгнення різного ступеню пошкоджень зазнали 32 тролейбуси. З них 18 - новопридбані. 

Триває й реконструкція трамваїв. Нині проходить випробування трамвай з частково низькою підлогою. До кінця березня він вийде на лінію. Крім того, фахівці підприємства самостійно працюють над тролейбусом із автономним ходом до 20 км. 

Віднедавна “Миколаївелектротранс” відновив навчання на водіїв тролейбусів. Повна потреба підприємства складає 200 водіїв. На сьогодні за кермом міського електротранспорту лише 67 осіб. 

Для слухачів курсів підвищено стипендію до до розміру мінімальної заробітної плати - 6 700 гривень.  Після успішного завершення навчання випускники отримають водійську категорію та можливість працевлаштуватися на підприємстві. Бажаючих багато, тому планують сформувати дві групи та організувати навчання у дві зміни. Заявки приймають до 4 квітня.

image

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: